עדשי מרץ: בדיקות מעבדה שבוצעו בסוכריות m&m המיובאות לישראל מצביעות על חריגה משמעותית בריכוז אחד מצבעי המאכל שבהם מצופה הממתק, המגבירה התנהגות היפראקטיבית בקרב ילדים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הממצאים החריגים בהרכב הממתק מתייחסים לשיעור הימצאותו של צבע המאכל Sunset-yellow, הנחשב במחקרים שונים לבעייתי. בשתי בדיקות מעבדה שונות שבוצעו למוצר, נמצאו בעדשי השוקולד הכתומות חריגות ריכוז של החומר בהיקף של עד פי ארבעה מהמותר בתקן בישראל - חריגות שלא אפיינו עד כה את המוצר.
בישראל חלה חובת סימון של צבעי מאכל על מוצרים, זאת בנוסף לפיקוח של משרד הבריאות המגביל את השימוש בהם.
עד שנת 2008 נהגה חברת "סידס" - היבואנית הרשמית של מותג m&m בישראל - לייבא את הסוכריות מאירופה. לאחר מכן, החליטו בחברה לייבא את המוצר דווקא מארה"ב. באותה שנה, פנתה "סידס" למשרד הבריאות בבקשה לאשר לה להגדיל את השימוש בצבע המאכל הבעייתי פי שלושה, וזה החליט לאשר אותה.
בארה"ב הסוכריות בוהקות בצבעים זוהרים
שוני ההרכב בין המוצר האירופי לזה האמריקני בולט באופן ניכר גם לעין הבלתי מזוינת, בכך שהעדשים המיוצרות בארה"ב בוהקות בצבעים זוהרים ועזים יותר מאלו המיוצרות באירופה. הסיבה היא בסוג צבעי המאכל שבהם מצופות העדשים - בעוד שבאירופה משתמשים בצבעים טבעיים, בארה"ב מעדיפים את הצבע העז יותר והטבעי פחות.
בעקבות הממצאים הללו, הוגשה השבוע בישראל תביעה ייצוגית נגד חברת "מארס" העולמית ונגד היבואנית "סידס". הקולות נגד הממתק המוכר נשמעים באחרונה גם בארה"ב, שם מובילה אם לילד היפראקטיבי מחאה ציבורית נגד היצרנית "מארס".
מהחברות "מארס" ו"סידס" נמסר, כי העדשים נבדקות ועומדות בדרישות משרד הבריאות, וכי בחברות מקדישים חשיבות עליונה לעמידה בסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות ובטיחות.
ממשרד הבריאות בישראל נמסר, כי מאחר והמוצר נצרך כתערובת בדיקתו נעשית באותו האופן, וכי הוא נמצא עומד בתקן. עוד הודגש כי כל תוספי המזון המותרים בישראל עומדים בתקנות ובטוחים למאכל.