ארבע רעידות אדמה הורגשו בארץ השבוע. הנזקים היו קלים ביותר, כמו ברוב רעידות האדמה שהורגשו כאן בשנים האחרונות. אבל אם אתם רוצים להיות בטוחים שבמקרה של נזק לבית תהיו מכוסים - תצטרכו לוודא שהביטוח שלכם כולל סעיף של רעידות אדמה. מה מציעות חברות הביטוח וכמה זה עולה?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
למרות שרעשי האדמה במדינת ישראל לא גורמים בדרך כלל לנזקים חמורים לרכוש או לנפש, על פי הערכות 60% מבנייני המגורים הפרטיים בישראל מבוטחים נגד רעידה - נתון גבוה יחסית בהשוואה לעולם. לשם השוואה, בקליפורניה 35% מהבתים מבוטחים, 32% בטורקיה, 20% ביפן ורק 10% בגרמניה - כך עולה מנתוני משרד האוצר.
כמעט כל ביטוחי המבנה המוצעים כיום כוללים גם סעיף העוסק בנזקי רעידות אדמה. אם אינכם מעוניינים לשלם על הסעיף הזה, תחויבו לחתום על טופס ויתור בכל חידוש של הביטוח.
בביטוחי משכנתא, הבנקים לא מסכימים לוותר על סעיף המבטח כנגד רעידת אדמה. מי שגר בבניין משותף יכול להוסיף גם ביטוח על ערך הקרקע, שעשוי להיות כדאי.
ככל הסיכון יעלה, כך גם הפרמיה
"ביטוח ערך הקרקע נועד לאותם מבוטחים בבתים משותפים, שבמקרה של נזק קיצוני כמו רעידת אדמה לא יוכלו לשקם את דירתם", הסביר רוני שטרן, מ"מ נשיא לשכת סוכני הביטוח בישראל. "התושבים הללו יצטרכו לקנות דירה אחרת, וביטוח ערך הקרקע יאפשר להם לעשות זאת".
ומה לגבי הרכוש שנמצא בתוך הבית? המומחים ממליצים לבדוק שביטוח התכולה על הדירה כולל גם כיסוי במקרה של רעש. גם על הסעיף הזה אפשר לוותר ולהוזיל את הפרמיה. לדוגמה, כיסוי תכולה על סך מאה אלף שקלים יכול לעלות 600 שקלים לשנה, כאשר מאה מתוכם הם כיסוי על נזקים מרעידת אדמה.
"ביטוח רכב, בפוליסה התקנית, אינו כולל ביטוח למקרי רעידת אדמה, ויש לרכוש אותו בנפרד. במקרה של רעידת אדמה, כל ההוצאה תחול על המבוטחים, שלא מחזיקים בכיסוי מפני רעשים בפוליסת הרכב", הדגיש שטרן.
מחירו של הסעיף הקטן בפוליסה שמתייחס למקרה של רעידת אדמה הוא יחסית גבוה. ככל שהסיכוי לרעש גדול בישראל יגבר, כך תעלה גם הפרמיה של אותו סעיף, ככל הנראה. השאלה היא עד כמה אתם חוששים או מאמינים שזה באמת יכול לקרות.