חוק חדש בספרד יחייב בעלי מלונות ובעלי נכסי נופש להשכרה לטווח קצר למסור מידע רגיש על המבקרים שלהם, ומעורר דאגה במדינה ומחוצה לה. בתוך כך, החל מה-1 באוקטובר, אורחים בבתי מלון בספרד יצטרכו לתת מידע נוסף על עצמם, כמו מספרי כרטיסי אשראי, פרטי חשבון בנק וכתובות ומספרי טלפון אישיים, כשאת המידע יצטרכו מקומות האירוח לחלוק עם מנגנוני השלטון הספרדים.
לטענת ממשלת ספרד המדיניות החדשה תהפוך את המדינה לבטוחה יותר, ותספק מידע על איומים פוטנציאליים ומשרד הפנים הספרדי אומר שהמדיניות תעזור לדעת מי שוהה במדינה והיכן. עם זאת, המבקרים חוששים כי מדובר בפגיעה בפרטיות התיירים, וכעת המלונאים קוראים לממשלה במדריד לבטל את התוכנית. הם מזהירים כי המדיניות תוסיף לעומס העבודה הגבוה ממילא של הצוותים שלהם, ואחרים מיתגו את המדיניות כצעד בסגנון "האח הגדול", שעלול לגרום לתיירים להזמין חופשות ביעדים אחרים.
הקונפדרציה הספרדית למלונות ולינה תיירותית (CEHAT) היא בין הגופים הגדולים שמעלים את האזהרות על המדיניות: "יש בלבול נרחב בנוגע לנתונים הנדרשים וכיצד יש להגיש אותם", נכתב בהצהרה של הקונפדרציה. "אי אפשר להפוך את התהליך לאוטומטי וזה יהיה כרוך בעבודה ידנית נוספת ובלתי פרופורציונלית לבתי העסק, כמו גם עלייה ניכרת בטעויות".
הקונפדרציה גם מדגישה כי הצעד עלול להתפרש כחדירה בלתי סבירה לפרטיותם של האורחים, מאפיין חשוב בענף האירוח. כמו כן, המידע שעל האורחים לספק נרחב בהרבה ממה שנדרשו בעבר: "מגזר המלונאות, שתמיד שיתף פעולה עם כוחות הביטחון, הופתע לגלות שהוא נאלץ לספק נתונים לא רשמיים שאינם מופיעים באף אחד מהמסמכים שנושאים המטיילים, כלומר תעודת הזהות והדרכון, כמו אמצעי תשלום, מספרי כרטיסי אשראי ומספר טלפון נייד".
מריה פרונטרה, נשיאת פדרציית המלונאים של מיורקה, אומרת ל-iNews: "אנו דורשים מהממשלה לשנות ולתקן את הכללים הללו ולעכב את אכיפתם עד שנגיע להסכמה".
חשוב לציין כי לספרד מגיעים עשרות מיליוני תיירים בכל שנה. בשנת 2023 שברה ספרד את שיא מספר התיירים שהגיע אליה ועברה את רף 85 מיליון המבקרים הזרים במדינה. במידה והחוק אכן יאושר, לממשלת ספרד יהיה מאגר מידע עצום עם פרטים אישיים של מיליוני אנשים מכל רחבי העולם.