סרטון ששותף באינסטגרם של אתר הזמנת הטיסות Skiplagged, מציג שורה של כבודה שנעה על מסוע המזוודות, כשברגע אחד מכונה גדולה שנועדה להעביר אותם לחגורה מקבילה חובטת בהם בעוצמה רבה. בעוד שאנשים רבים שמים לב שהמזוודות שלהם מופיעות ביעד כשהן חבוטות, האשמה לכך מוטלת לעתים קרובות בסבלים או צוות חברת התעופה.
הסרטון הנוכחי מראה שבמקום תוצאה של טעות אנוש, הפראות הזו היא בעצם תוצאה של המכונות הרובוטיות שמוחלפות במטפלים בשר ודם, ולהן אין שום רגישות לכבודה או לחפצים האישיים של הנוסעים. עם זאת, לא פעם נתפסו עובדים בנמלי התעופה כשהם משליכים את המזוודות של הנוסעים בחוסר אכפתיות, ובניגוד למכונה הם מודעים לנזק שעלול להיגרם כתוצאה מהברוטליות שלהם.
>> זהב של אחרים: במרכז הקניות הזה תוכלו לרכוש מזוודות אבודות
>> בלי לחכות: ככה המזוודה שלכם תגיע ראשונה למסוע אחרי הנחיתה
מה אפשר לעשות כדי שהכבודה לא תינזק?
בעוד חברות תעופה מטפלות במיליוני מזוודות מדי יום, חבטות, חבורות ותקלות בלתי צפויות יכולות לקרות. בין אם אתם יוצאים לחופשת סוף שבוע קצרה או לחופשה בין-לאומית ארוכת טווח, נקיטת צעדים יזומים לשמירה על המטען שלכם יכולה לעשות הבדל עצום בשמירה על הכבודה שלכם.
בחרו את המזוודה הנכונה
השקיעו במזוודות חזקות עם מעטפת קשיחה להגנה מירבית, במיוחד אם אתם טסים הרבה. תיקים בעלי צד רך מציעים גמישות אך רגישים יותר לקרעים ולניקובים. בחרו בגדלים ומשקלים במסגרת מגבלות סטנדרטיות של חברות התעופה כדי למנוע טיפול לא נכון בגלל מטען עודף.
ארזו בצורה אסטרטגית
הניחו פריטים שבירים במרכז המזוודה שלכם, כשהם מוקפים בבגדים רכים או בניילון בועות. ארזו פריטים כבדים יותר בתחתית ליציבות והשתמש בקוביות אריזה כדי למנוע תזוזה של הפריטים בתוך המזוודה.
פחות זה יותר
הימנעו מאריזת יתר המאמצת את הרוכסנים ומגבירה את הפגיעות לנזק. שקלו לארוז בכבודת היד חפצים חיוניים או עדינים כדי למזער את הדאגות לגבי המטען הנשלח.
עטפו את המזוודה היטב
בנמלי תעופה רבים ישנה עמדה שבה ניתן לעטוף את המזוודה בניילון נצמד שיכול להגן עליה מפני פגיעה, ניקוב או קרעים. לרוב השירות הזה הוא בתשלום, אך במידה שאתם יודעים כי לא תפתחו את המזוודה עד היעד, אפשר לעטוף אותה בבית. כמו כן, ניתן לעטוף את המזוודה בעזרת חגורות מיוחדות.