חברת שב"א (שירותי בנק אוטומטיים), המנהלת את מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי בישראל, מדווחת היום (ד') כי כניסת הארנק הדיגיטלי Google Pay בתחילת חודש דצמבר הובילה לזינוק בסכומי ההוצאות בכרטיסי אשראי בעסקאות באמצעות ארנקים דיגיטליים.
מניתוח הנתונים עולה כי ההוצאות בדצמבר דרך ארנקים דיגיטליים עמדו על סכום כולל של 592.49 מיליון שקלים. מדובר על עליה של 42.4 אחוזים לעומת הנתון בחודש נובמבר שעמד על 416.08 מיליון שקלים. מאז כניסת Apple Pay במאי 2021 נרשם גידול של פי 33 בהוצאות של הציבור הישראלי דרך ארנקים דיגיטליים. עוד עולה מנתוני שב"א כי 69.1 אחוזים מכלל העסקאות בכרטיסי אשראי בישראל בדצמבר עברו דרך מערכת ה-EMV.
נזכיר כי טכנולוגיית EMV הינה שבב חכם הנמצא בכרטיס במקומו של הפס המגנטי, ועליו מידע המיוחס אך ורק לכרטיס שעליו הוא מותקן. הסליקה מתבצעת על ידי קריאת השבב והזנת קוד סודי בלבד - אותו הקוד הסודי הניתן עם הנפקת הכרטיס וזה המשמש גם למשיכת מזומנים בכספומטים
על פי הניתוחים, 60.4 אחוזים מכלל העסקאות ב-EMV בדצמבר 2021 היו עסקאות חכמות (עסקאות קונטקטלס או עסקאות באמצעות ארנקים דיגיטליים ואפליקציות). מדובר בעליה של 17.8 אחוזים בכמות העסקאות החכמות בדצמבר לעומת נתח העסקאות הללו בנובמבר 2021.
העלייה בעסקאות בארנקים דיגיטליים הייתה חדה יותר וכמות העסקאות הללו צמחה בדצמבר ב-36.8 אחוזים לעומת נובמבר. מהנתונים עולה עוד כי במהלך החודש האחרון צמחה החדירה של מספר מסופי ה-EMV במשק הישראלי ב-4.1 אחוזים וכעת 76 אחוזים מהמסופים הפעילים בבתי העסק תומכים בטכנולוגיית EMV לעומת 73 אחוזים בנובמבר 2021.
על פי נתוני שב"א נמשכה בדצמבר מגמת ההתרחבות בחדירה ובשימוש של הציבור הישראלי במערכת ה-EMV. 62.7 אחוזים מכלל ההוצאות בכרטיסי אשראי באוקטובר בוצעו דרך מערכת ה-EMV, ההוצאות בדצמבר דרך מערכת ה-EMV הסתכמו ב-21.888 מיליארד שקלים מתוך סך הוצאות של 34.914 מיליארד שקלים.
״הכניסה של Google Pay לישראל הרחיבה את היקפי השימוש וההוצאות דרך ארנקים דיגיטליים", אומר מנכ״ל שב״א, איתן לב טוב. השימוש בארנק דיגיטלי הופך בהדרגה לחלק משמעותי בחוויית הקנייה והתשלום, אנו רואים יותר ויותר מעגלים בציבור משתמשים בשירותי התשלום המתקדמים. המשך חדירת ה-EMV במשק תוביל להגברת השימוש בארנקים דיגיטליים״.