חשיפת N12: שנים-עשר לקוחות, בהם שתי נשים בהיריון שמאושפזות כעת בבית החולים איכילוב עם חשד להרעלת מזון, התלוננו על כאבי בטן, הקאות ושלשולים לאחר שסעדו במסעדת טופולופומפו. בבדיקות המעבדה שנערכו לנשים התגלו חיידקי סלמונלה ואי קולי. השף של מסעדת היוקרה אבי קונפורטי, התראיין הערב (ראשון) ל"תוכנית חיסכון" והתייחס לראשונה לחשדות.
הבוקר אחרי שמשרד הבריאות הורה לסגור את המסעדה והודיע כי פתח בחקירה, אתה מחליט לסגור את המסעדה, מה הממצאים שגרמו לך לקבל את ההחלטה?
"אנחנו קיבלנו דיווח, שתי תלונות, על חשד להרעלת מזון. משרד הבריאות היה פה והחלטנו לא לקחת שום סיכון, גם אם אנחנו עובדים 10 שנים, גם אם לא קיבלנו תלונות – החלטנו לסגור ליום, יומיים, שלושה - כמה שצריך. מדובר על מאות לקוחות שאנחנו מבטלים, רק כדי לא לקחת שום סיכון. אנחנו מתחילים מהתחלה, ומחטאים את הכול. כל מערכות המסעדה, זרקנו את כל המזון".
כלומר כל המזון, כל חומרי הגלם אתה זורק?
"מושמד. אנחנו מתחילים מהתחלה".
ועדיין מדובר על חשד לסלמונלה, לליסטריה. זה לא סתם קלקול קיבה
"אלה דברים שקורים, לא צריכים לקרות אבל הם קורים".
באיזה שלב שתי הנשים בהיריון מעדכנות אותך, מתלוננות על מה שקרה?
"תלונה ראשונה קיבלנו ביום חמישי".
השאלה היא האם לא היית צריך כבר בשלב הזה לעדכן את משרד הבריאות? לעדכן את הציבור
"ביום חמישי אתה לא יכול לעדכן אף אחד. אין מי שיעבוד. הפסקנו את הייצור של המנה שחשדנו בה ואת המכירה מיום חמישי".
כלומר זו מנה ספציפית שעוררה את החשד?
"כן, בשר שמבושל ממושכות עם עוגיית אורז שמוגשת על יד".
צריך לומר שמעבר לשתי הנשים האלו - הגיעו כבר תלונות נוספות למשרד הבריאות
"ברגע שפרסמו את הדברים, מתקשרים אנשים, באופן טבעי, שלא קשורים ואומרים שהם אכלו לפני חודש והרגישו לא טוב. המספרים הם נמוכים מאוד ביחס למה שאנחנו מאכילים. ככל הנראה, זה אחד מחומרי הגלם שנכנס וככל הנראה היה כשל, והחלטנו מיידית להוריד מנה ולהזמין את הרופאה שמנטרת את כל פעילות המסעדה והמטבח. לקחת דגימות, ולבדוק אם משהו נעשה לא כשורה בידיעתנו".
שוכבות עכשיו בבית החולים שתי נשים בהיריון שעל פי החשד נפגעו בעקבות הארוחה הזו, מה יש לך לומר להן?
"אני דואג ודואב לאותן נשים, לישון בלילה? אנחנו לא ישנו. ומה שאני רוצה רק שהן יחילימו, יחזרו לאיתנם, וליבי איתן".