הטמפרטורות גבוהות והשמש כאן כדי להישאר בחודשים הקרובים. ובקיץ החם, הפעילות המועדפת על רבים היא הגעה אל הים, אך מדובר בבילוי שיכול להיות יקר מאוד. "תאר לך שאני באה עם משפחה. עם ילדים קטנים, עם נכדים, ילדים. אני צריכה לשים לפחות 400 שקל", אמרה יפה גנני מחיפה. "המחירים פה זה איום ונורא".
חופי הים כמו כל הנחלים והכינרת שייכים לכולם, והגישה אליהם צריכה להיות חופשית ובחינם, אבל כדי להגיע לחוף, רובנו צריכים לנהוג אליו, והחניה - היא עולה ביוקר. אז כמה תעלה לנו החניה?
- תל אביב – 75 ש"ח
- ראשון לציון – 20 ש"ח
- חיפה – תשלום עירוני בכחול לבן
- אשדוד ואשקלון – חינם
ואסור לשכוח את מחירי הכיסא, השמשייה ומיטת השיזוף וגם את מחירי האוכל היקרים בחופים. "קניתי בירה, 30 שקל לבקבוק", סיפר נדריי סוייטין ממעלות. "במחיר הזה אני קונה שישייה, אבל כבר הגעת עד לפה לא משאירים לך ברירה". וגם חצי אבטיח או צלחת שניצלונים וצ'יפס, יכולה להיות הוצאה גדולה במיוחד, כשניתן למצוא אותם נמכרים בלא פחות מ-79 שקלים. "מסעדה על החוף זה יקר".
מרבית העיריות והרשויות המקומיות שמפעילות את חופי הרחצה מפרסמות מחירון מומלץ למזון ולשתייה ומגבילות למשל מכירה של בקבוק מים קטן לבין 5 ל-7 שקלים. אבל בשטח, אם לא ניגשתם לדוכן הנכון, תשלמו ביוקר.
כך בילוי של כמה שעות בחופי הים הציבוריים יכול להסתיים גם בהוצאה של מאות שקלים, אם לא סחבתם את הציוד והאוכל מהבית. היערכות משפחתית ומעט תכנון מראש, יוכלו לחסוך הרבה כסף.