חגיגת מחירי הנדל"ן בארץ הביאה בעלי נכסים רבים לדרוש מחירים גבוהים בהרבה מהמחיר בשוק. לרוב התפשרו במחיר, אך לעיתים לחץ הקונים גרם דווקא לאפקט ההפוך.
מבדיקת אלפי עסקאות שבוצעו בשנים האחרונות עולה כי מוכרי דירות יד שנייה התפשרו והורידו את מחיר הנכס ב-5%-15% בעת המכירה. הפערים הגבוהים ביותר בין המחיר המבוקש למחיר המכירה נמדדו דווקא בשתי הערים הגדולות: בירושלים נעים הפערים בין המחיר המבוקש למחיר המכירה בין 8% עד 13%, כאשר דירות שלושה חדרים זוכות להנחות המשמעותיות ביותר.
גם בתל אביב מתפשרים המוכרים ודירות ארבעה חדרים נמכרות בהנחה של כ 10% מהמחיר אותו מבקש המוכר. כך למשל, מחיר ממוצע למכירה של דירת ארבעה חדרים בצפון או מזרח העיר עמד על 2 מיליון שקלים, אולם בפועל נמכרה ב1.8 מיליון שקלים.
חלומות לחוד - ומציאות לחוד
אחרי שנים רדומות למדי נהנית חיפה מעירנות רוכשים מרשימה, ובשנה האחרונה נמכרו דירות במחירים כמעט זהים לאלה שהוצגו לקונים. דירות 4 חדרים שהוצעו למכירה במחיר ממוצע של 900 אלף שקלים נמכרו במחיר של 870 אלף שקלים. פער של קצת יותר 3.3%. פערים זהים ניתן גם למצוא בבירת הנגב, באר שבע.
בקריית אונו מוצעות דירות ארבעה חדרים במחיר של 1.75 מיליון שקלים, אך נמכרות בפועל ב1.7 מיליון שקלים - פער של פחות מ-3%. ומי שכנראה מתפשרים הכי הרבה על המחיר הם בעלי נכסי נדל"ן יוקרתיים - דירות פנטהאוז וילות וקוטג'ים - כאלה נמכרו בפערים של 12% ואפילו 17% מהמחירים המבוקשים.