נסו לדמיין 14 מיליון מנות של המבורגר, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף וכמובן גם סטייק אנטריקוט. הצלחתם? עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,400 טון מוצרי בשר ועופות - כך מעריכים בהתאחדות התעשיינים בעקבות בדיקה בקרב יצרני הבשר לקראת "חגיגת המנגלים" ביום העצמאות. מדובר ברכישת בשר בכ-30 מיליוני שקלים, נתון המהווה גידול של כ-5% לעומת יום העצמאות הקודם.
מהבדיקה של התאחדות התעשיינים עולה כי החודש של יום העצמאות ול"ג בעומר הוא חודש שיא במכירות המוצרים הללו, ונמכרת בו כמות כפולה של בשר בהשוואה לחודש ממוצע. התפתחות "תרבות המנגלים", טוענים יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים, מביאה את המפעלים לפתח מוצרים נוספים שיתאימו לצליית בשר על האש.
בהתאחדות התעשיינים מדגישים כי בתחום מוצרי הבשר המעובד והבשר הגולמי ניכרת מודעות הולכת וגוברת למקור הבשר, לאיכותו, ולרמת ההקפדה בתהליך ייצורו. מפעלי הבשר המעובד, אשר בין השאר משווקים גם לחו"ל, מקיימים מערכות בקרת איכות ברמה בינלאומיות.