צריך להגיד את האמת: בשנים האחרונות מותג הגלידות מגנום יצא בכמה חידושים שהיו לכל הפחות מאכזבים. השלגון תמיד היה סמל לאיכות ואלגנטיות אבל בשנים האחרונות, עם הירידה המדכאת בכמות השמנת בגלידות שלנו, הלך המותג ואיבד מקרנו - כשבמקום גלידת השמנת הקלאסית שהורגלנו אליה - קיבלנו גלידה יותר ויותר מימית, דלה, עתירת שומן צמחי ועם הרבה פחות גלאם.
מוזמנים לעקוב אחרי ריטה לעוד סרטוני טעימה
כעת, הגיע לישראל המגנום סנדוויץ', הגרסה של מגנום לקוקילידה משודרגת: חצי מהסנדוויץ' הוא בעצם קוקילידה בעלת שני ביסקוויטים שעוטפים גלידה בטעם וניל, וחצי ממנו הוא מין מגנום - גלידת וניל עטופה בציפוי שוקולד חלב עם שקדים. עוד לפני שטועמים, קשה שלא להתרשם מהיופי והאסתטיות של ה"כריך" הזה. הגלידה מצופת השוקולד מתמזגת אל הקוקילידה, והתוצאה מגרה ויפהפייה.
העובדה שאין כאן מקל כמו בשלגוני מגנום מאלצת להתחיל את הסנדוויץ' מצידו מצופה השוקולד ולאחוז בקוקילידה עצמה. הביס הראשון פריך כמו שמצפים מהשוקולד המוכר של מגנום, עם שוקולד שהוא אמנם שוקולד חלב אבל מרגיש איכותי, לא מתוק מדי ושופע שקדים קצוצים שפזורים היטב לכל אורך הציפוי, ומשדרגים מאוד את כל החוויה. החצי של הקוקילידה הוא בדיוק מה שאדם מבוגר מחפש בקוקילידה שלו: שני ביסקוויטים בעובי מדויק, במרקם רך ומתמסר שנמסים בתוך הפה, ועם יחס מדויק בין גלידה למעטפת.
וכעת לגלידה עצמה: גם הפעם, מדובר בגלידה בשומן צמחי. זה בהחלט מבאס, ואפילו שהתרגלנו שזה הסטנדרט, זה עדיין לא משהו שמחליק בגרון בלי להלין עליו. לפחות הפעם היא לא מרגישה מימית אלא קרמית, פשוטה וטובה. זאת בטח לא הגלידה הכי איכותית שיצא לנו לנסות, אבל כזאת בטעם וניל נעים שעושה את העבודה ולא מפריע לציפויים המושקעים מסביב.
כשצריך לפרגן, אני מפרגנת מכל הלב, וכאן לגמרי שווה לפרגן למגנום על מוצר מעולה: כזה שמתאים לאנשים בוגרים, שלא מחפשים גלידה עם רעש וצלצולים, תוספות, מילויים וטעמים פומפוזיים; אלא גלידה בטעמים "שגרתיים" וסולידיים בביצוע מיטבי שפשוט כיף לאכול. לא כל מוצר חדש צריך לפוצץ את המוח ולהפתיע, לפעמים דווקא המסר השקט והבטוח בעצמו עושה את העבודה הרבה יותר טוב. גם המחיר 9-12 שקלים, הוא יחסית לגיטימי למוצר המושקע הזה, כך שהרווחנו מכל החזיתות. אחלה קוקילידה שבעולם.