בתקופה שבה רכבים הפכו לרגליים החדשות של האדם, כמעט כל משק בית בישראל מחזיק לפחות ברכב אחד או שניים. אך כשמגיע היום שבו צריך לבחור לאיזה רכב להחליף, לכל אחד מאיתנו יש את ההמלצות וההעדפות שלו – ממש כמו עם הפלאפל בשכונה. כעת, בדיקה מול 37 מוסכניקים מומלצים המדורגים באתר מידרג, מגלה מי היא יצרנית הרכב האמינה והמומלצת ביותר, איזה רכב משפחתי הכי מומלץ, מאילו רכבים עדיף להתרחק – ומה הטיפ המנצח לקניית רכב.

אז איך בדקנו?

המוסכניקים שמדורגים באתר מידרג התבקשו לענות על כמה שאלות – מי הן 3 יצרניות הרכב האמינות ביותר נכון לשנת 2024, איזה רכב משפחתי הוא האמין ביותר, איזה רכב מיני ואיזה רכב סופר מיני הוא האמין ביותר, באיזו יצרנית רכב יש תקלות רבות ותמורה נמוכה ביחס למחיר, ובאופן כללי – אילו רכבים נחשבים לאמינים יותר? רכב אמין הוגדר כרכב עם מינימום תקלות, חלקי חילוף זמינים, חסכוני בדלק, נוח לנסיעה ושאם כבר הוא מתקלקל, יש לו חלפי חילוף זמינים בשוק במחירים סבירים. כל השאלות התייחסו לרכבים משנת 2020 ועד לשנת 2024. השאלון התייחס לרכבים במחירים נגישים למשפחה ישראלית ממוצעת, ואינו כולל רכבי יוקרה.

המוסכניקים שמילאו את השאלון מטפלים בכל סוגי הרכבים, כדי שלא תהיה הטיה לרכב מסוים. כל הרכבים בתשובות הופיעו לפי סדר א'-ב', והמוסכניקים יכלו לבחור גם בדגמי רכבים שלא הופיעו ברשימת התשובות.

קיה פיקנטו (צילום: shutterstock)
קיה פיקנטו | צילום: shutterstock

המנצחת הגדולה: טויוטה

באשר לשאלה מי הן 3 יצרניות הרכב האמינות ביותר, המוסכניקים יכלו לבחור עד שלוש אפשרויות מבין רשימת היצרניות. במקום הראשון, עם 86% מקולות המוסכניקים המדורגים במידרג, נמצאה טויוטה. "טויוטה מוכיחה כבר עשרות שנים שהרכבים שלה אמינים מאוד. מדובר ברכבים שהתחזוקה שלהם קלה, לא יקרה במיוחד וללא תקלות מיוחדות, מעבר לתחזוקה שוטפת", כך אומר שי, בעל מוסך בתל אביב.

במקום השני, בפער דיי משמעותי, מופיעה יונדאי עם 54% מקולות המוסכים. "ליונדאי רכבים אמינים ששומרים על המחיר. רכבי יונדאי נותנים תמורה מעולה למחיר, הם פשוטים לתפעול ויש להם שוק מצוין. הטיפולים לא יקרים ויש להם הרבה חלפים זמינים. אפילו רכבי היוקרה של יונדאי נחשבים למפוארים ועומדים בציפיות", מספר סהר, בעל מוסך בחוף הכרמל. במקום השלישי, בפער מאוד קטן, נמצאת מאזדה עם 51% מקולות המוסכים.

לגבי כל 3 יצרניות הרכב במקומות הראשונים, חזרה המחמאה הכי גדולה שאפשר לתת לרכב - המוסכניקים סיפרו שהם כמעט ולא פוגשים את הרכבים האלה לתיקונים במוסך, אלא רק לצורך טיפולים שוטפים. "לטיוטה יש גם מחיר - והוא המחיר. בהשוואה לחברות אחרות באותה קטגוריה, המחירים של טויוטה יחסית גבוהים", רון חפץ, עורך תוכן באתר מידרג מוסיף: "לא פשוט למצוא מציאות מיד שנייה בשוק של רכבי טויוטה, כנראה שאלו רכבים שלא ממהרים למכור. מצד שני, אלו רכבים כמעט בלי תקלות, ועלות הטיפולים השוטפים לא גבוהה ביחס לרכבים אחרים, ככה שלמרות מחיר הרכישה הגבוה יחסית, בטווח הרחוק זו יכולה להיות קניה משתלמת".

יונדאי i20 (צילום: SHUTTERSTOCK)
יונדאי i20 | צילום: SHUTTERSTOCK

הרכב המשפחתי המומלץ: טויוטה קורולה

בסעיף זה, המוסכניקים התבקשו לבחור דגם רכב משפחתי אחד מתוך הרשימה. במקום הראשון, עם 64% מקולות המוסכניקים: טויוטה קורולה. רום, בעל מוסך בנתניה, מוסיף: "הקורולה שומרת על שווי השוק שלה גם בדגמי הבנזין וגם בשוק ההיברידי, וערך הרכבים בקושי יורד". מוסכניקים נוספים חיזקו את דבריו, והוסיפו שמעבר לכך שהטויוטה קורולה לא רואה מוסך חוץ מטיפולים שוטפים, היא מרווחת ומתאימה למשפחות. "אפשר להכניס בה עגלה, כיסאות בטיחות לילדים הקטנים ויש מספיק מקום לכל המשפחה".

את המקום השני לקטגוריית הרכב המשפחתי המומלץ, תפסה קיה נירו עם 14% מקולות המוסכים. שלומי, בעל מוסך בירושלים: "קיה נירו הוא רכב עם הנדסת אנוש מדהימה, זה אוטו שקט עם אחיזת כביש גבוהה והכל בה נגיש לנהג. בקיה נירו הנהג יכול להיות מפוקס בנהיגה ולשלוט בכל המערכות בצורה נוחה".

רכב המיני המומלץ: קיה פיקנטו

בשאלה הזו, המוסכניקים התבקשו לבחור דגם של רכב מיני אחד מתוך הרשימה. במקום הראשון, יש שינוי מרענן מהשליטה של טויוטה – קיה פיקנטו נבחרה עם 26% מקולות המוסכים. "קיה פיקנטו הוא רכב שנותן את התמורה הכי טובה למחיר בקטגוריה, קל למכור אותו מעל המחירון, הוא קטן, קומפקטי ומשרת מגוון נהגים", כך אומר לירון, בעל מוסך בפתח תקווה.

טויוטה (צילום: SHUTTERSTOCK)
טויוטה | צילום: SHUTTERSTOCK

לצד זאת, לירון גם מספר שלפיקנטו יש בעיה נפוצה בלוח פיקוד החלונות ראשי, "אבל לכל רכב יש בעיה שמאפיינת אותו. חוץ מהבעיה הזו, אין לו בעיות מוכרות".

ממש צמוד אחרי הפיקנטו, במקום השני נמצאת הטויוטה אייגו X עם 23% מקולות המוסכים. את המקום השלישי חולקות יחד בכבוד סוזוקי סוויפט ויונדאי i10 עם 17% כל אחת. יוחאי, בעל מוסך בבאר שבע, אומר: "סוזוקי סוויפט הוא רכב פשוט מצוין. לאורך השנים סוזוקי מוכיחה שכל דגמי הסוויפט טובים ומוצלחים. זה רכב כמעט ללא תקלות יוצאות דופן, הוא מגיע עם שרשרת טיימינג שמוזילה עלויות ללקוח בטיפולים השוטפים. כל עוד מתדלקים ועושים טיפולים בזמן, נוסעים בראש שקט".

רכב הסופר מיני המומלץ: טויוטה יאריס

גם בקטגוריית רכבי הסופר מיני, במקום הראשון זכתה טויוטה יאריס עם 41% מקולות המוסכים. המוסכניקים שהתייחסו לטויוטה יאריס, ציינו את המחיר הגבוה יחסית לעומת רכבים אחרים בקטגוריה, אבל באותה נשימה אמרו שהתמורה הוגנת למחיר.

מהמקום השני נהנות יונדאי i20 ומאזדה 2 עם 18% מקולות המוסכים כל אחת. "מאזדה 2 הוא רכב שיושב טוב על הכביש, הוא זריז, נוח ונחשב לאמין ביחס לשאר", כך סיפר שלומי, בעל מוסך בירושלים. אל המקום השלישי התברגה סיאט איביזה עם 9% מקולות המוסכים.

רנו (צילום: SHUTTERSTOCK)
רנו | צילום: SHUTTERSTOCK

זהירות! כלי רכב צרפתים

אחרי שהבנו מה מומלץ לקנות, החלטנו לאתגר את המוסכניקים ולשאול - האם יש רכבים שעדיף להתרחק מהם? שאלנו את בעלי המוסכים באיזו יצרנית רכבים יש תקלות רבות ותמורה נמוכה ביחס למחיר. באופן גורף, 51% מהמוסכניקים ציינו שיצרניות הרכב הצרפתיות – רנו (32%) ופג'ו (19%) פחות אמינות.

בר, בעל מוסך בחולון, אמר: "רכבי רנו פחות מומלצים מבחינת אמינות. אומנם המחיר שלהם לא יקר, אבל התחזוקה יקרה וההפתעות רבות". רפי, בעל מוסך בראשון לציון, אמר על פג'ו: "המנועים שלהם נוטים לתקלות רבות. ובמבחן התוצאה - דגמים רבים של רנו קורסים עוד לפני שמגיעים ל-100,000 ק"מ". עוד נושא שעלה בתשובות המוסכניקים הוא עניין הריקולים: למנועי פג'ו היו כבר פאשלות בהקשר הזה, לדבריהם.

היפנים לא מוותרים על איכות

בניגוד לרכבים הצרפתיים, המוסכניקים מאוד ממליצים על רכבים מתוצרת יפן (בגדול – טויוטה, מאזדה, הונדה). אפשר לראות את השליטה היפנית בבחירה של המוסכניקים עם 79% מהקולות. במקום השני, בפער עצום אחרי היפנים, נמצאים הרכבים הקוריאנים עם 15% מקולות המוסכניקים.

מה שמייחד את תשובות המוסכניקים לגבי הרכבים היפנים, הוא ההתאמה שלהם לאקלים הישראלי. אלו רכבים שמורגלים לחום ונחשבים לעמידים. בנוסף, הערך של הרכבים היפנים נשמר יציב לאורך זמן, כך שאם אתם מתכננים למכור בהמשך, לא תצאו מופסדים מידי.

5 טיפים לקניית רכב יד שניה

יש שלושה סוגים של אנשים – אלו שמחזיקים את הרכב המון שנים, אלו שמחליפים כל שנתיים-שלוש ואלו שמחליפים כל שנה. בסופו של יום, כולם צריכים לדעת באיזה רכב לבחור, כדי לא לעבור לגור במוסך. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לפני הרכישה הבאה:

התאמה מרבית לצרכים

רכב טוב זה כמו בן זוג, אין רק אחד שטוב לכולם. מה שמשנה באמת זה המאצ', החיבור בין מה שהוא יכול להציע למה שאתם צריכים. לכן, כשמגיעים לבחור רכב, חשוב שתגדירו מראש מה אתם צריכים ורוצים מהרכב – האם זה רכב עיקרי למשפחה או רכב שני? אם זה רכב שני, כנראה שלא צריך להשתגע. תשאלו גם האם הרכב מתאים למספר בני המשפחה שצריכים לשבת מאחור? האם המשפחה צפויה להתרחב בקרוב, וצריך לקחת בחשבון מקום לכיסא תינוק? מהו גודל תא המטען שאתם צריכים? האם צריכת הדלק מותאמת לנסיעה עירונית או בינעירונית? אם אתם גרים בבניין עם חניה צפופה, אז אולי רכב קטן יתאים? ולבסוף, אילו מערכות בטיחות יש ברכב, ועל אילו מערכות נסיעה כמו בקרת שיוט לא תוותרו?

_OBJ

בדיקת הוצאות עתידיות

מעבר לקניית הרכב עצמו, תצטרכו לשלם ביטוחים, רישיון רכב שנתי, דלק, טיפולים ותיקונים. שימו לב שיש פערים במחיר רישיון הרכב, ופערים אפילו גדולים יותר במחירי הביטוח, כתלות בסוג הרכב. חשוב לדעת שהרכבים עם השוק הכי גדול הם אלו שהכי נחשקים בקרב גנבי רכב. מחיר הביטוח של רכבים כאלו יכול להיות יקר מאוד, וכדאי לקבל כמה הצעות מביטוח עוד לפני הרכישה, כדי לא להיות מופתעים. אם אתם רוצים לקנות רכב חדש, תדרשו לקבל הצעת מחיר מהיבואן הרשמי, מהיבואן המקביל ומחברת הליסינג, בדיקה קצרה יכולה לחסוך לכם אלפי שקלים.

ירידת ערך

ברגע שרכב עולה לכביש הערך שלו מתחיל לרדת. כמובן שגם תאונות עלולות להוריד את ערך הרכב, אם שמאי קבע זאת. תוכלו לבדוק מראש מה ירידת הערך הממוצעת לשנה ברכב שאתם מעוניינים לרכוש. אם אתם קונים רכב יד שנייה, בדקו עם חברת הביטוח הנוכחית של הרכב האם הרכב עבר תאונה ואם יש הנחיה לירידת ערך. אם יש, תוכלו לחסוך אלפי שקלים בזמן הקניה או לבחור רכב אחר.

אין כמו מציאה

מצאתם רכב בונבוניירה? בשביל רכב מציאה מיצרנית טובה, שעומד בכל הקריטריונים שלכם והוא עם מעט ק"מ, שווה לשלם אפילו טיפה מעל המחירון. זה ממש מקובל. עם זאת, אל תתפתו לרכבים שזולים משמעותית ממחיר המחירון, זה יכול לעלות לכם ביוקר בהמשך. כמובן שצריך לבדוק שהרכב לא משועבד או מעוקל, שהמנוע והשלדה תואמים לרישיון הרכב ושהמוכר הוא באמת בעל הרכב ולא מתחזה, חלילה. בקניית רכב יד שניה, עדיף להיות חשדנים.

אתר מידרג פעיל משנת 2003 ומדרג בעלי מקצוע על-פי חוות דעת של לקוחות מאומתים. באתר יש מעל 2,014,196 חוות דעת על כ-9,768 בעלי מקצוע מומלצים ב-129 תחומים שונים. בעלי מוסך? כאן תוכלו להשאיר פרטים לבדיקת התאמה למידרג.