כדורי שוקולד ובייגלה
המחשבה להחליף את הפתיבר בכדורי השוקולד המסורתיים בבייגלה הסעירה אותנו בהתחלה. כשגילינו כמה טוב זה משתלב כמעט התאכזבנו - כאילו הם נולדו זה לזה, השוקולד והבייגלה. ומצד שני - כמה טוב זה משתלב! הכנה כיפית וקלילה עם הילדים, שחלק מהכיף שבה זה ליקוק כפות הידיים בסוף.
פסטה בלי מכונה (ובלי גלוטן)
הכנת פסטה היא פעילות כיפית, לילדים ולמבוגרים. המתכון הזה אפילו לא מצריך מכונת פסטה - מכינים בצק, מרדדים וחותכים. ומה עוד? מדובר במתכון ללא גלוטן - על בסיס קמח שקדים (כלומר שקדים טחונים) וקמח טפיוקה. מתכון של רון יוחננוב.
צ'יפס פסטה
עוד אחד ממשפחת הפסטה, גם הוא של רון יוחננוב, אבל התוצאה היא יותר נשנוש שמגישים עם קערות של מטבלים מאשר מנה של ממש. מתחילים בבישול הפסטה לפי ההוראות על האריזה, ממשיכים בתיבול ומסיימים בצלייה בתנור, שהופכת את הפסטה לחטיף פריך וממכר שקשה, ממש קשה, להפסיק לנשנש. יש לכם אייר פראייר? זאת הזדמנות טובה להשתמש בו.
כדורי תירס וטונה
נשנוש בריא וטעים שמכינים ברבע שעה, ועוד רבע שעה בתנור. מערבבים את כל החומרים, יוצרים כדורים (או קציצות) ואופים. קל קל.
מעדן שוקולד וקצפת
התחלנו במתוק ובמתוק נסיים: במעדן שוקולד וקצפת הכוונה היא למעשה למעין מילקי ביתי, אבל בגרסה פשוטה במיוחד. ההסמכה של קרם השוקולד היא באמצעות אינסטנט פודינג, והקצפת למעלה היא פשוט שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר. כמו שאלוהים התכוון.
סוף חופש שמח!