בולגריה היא אולי יעד פופולרי בקרב תיירים הודות לחופים היפים לאורך הים השחור, בתי הקזינו והמחירים הנמוכים, אבל מתברר שכל זה לא מספיק כדי לגרום לבולגרים לחייך. המדינה הבלקנית זכתה בתואר "האומללה ביותר באירופה" בסקר שניתח את רמות שביעות הרצון של תושבים ברחבי היבשת.
במהלך השנה האחרונה, Eurostat, המשרד לסטטיסטיקה של האיחוד האירופי, ביקש מתושבי מדינות האיחוד לדרג את חייהם בסולם של 0 (מאוד לא מרוצים) עד 10 (מאוד מרוצים), ומצא כי – למעט בולגריה – הרמות הממוצעות היו גבוהות מ-6. למרות כל היופי של בולגריה, שביעות הרצון של הבולגרים מדורגת רק ב-5.6 מתוך 10.
>> שריפות וחום קיצוני: המצב באירופה רק הולך ומחמיר
אבל לא הכל עגום. לבולגריה יש במה להתגאות: היסטוריה עשירה, מנזרים עתיקים, אתרי סקי, נופים דרמטיים עם הרים גבוהים וירוקים ואפילו יין משובח. עיר הבירה, סופיה, מתגאה באתרים שמתוארכים ליותר מ-2,000 שנות היסטוריה, כולל כיבוש יווני, רומי, עות'מאני וסובייטי, והיא ממוקמת למרגלות הר ויטושה המרשים.
איפה נמצא המקום הכי מאושר באירופה?
בקצה השני של הסקאלה, אוסטריה, הידועה במדרונות הסקי המדהימים שלה, המוזיקה הקלאסית והשניצל הווינאי, ניצבת במקום הראשון עם ממוצע של 7.9, ירידה של עשירית האחוז משנה שעברה, אז התושבים העניקו לה ציון של 8 נקודות. פולין, רומניה ופינלנד נמצאות מעט מאחוריה עם 7.7, כאשר הרמות הנמוכות ביותר של שביעות רצון דווחו כאמור בבולגריה (5.6) ואחרי כן בגרמניה (6.5) וביוון (6.7).
הנתונים העלו שכמה מדינות שהיו קשורות בעבר ל"רמות נמוכות של הכנסה", כולל רומניה ופולין, דורגו בין אלה עם רמות שביעות הרצון הגבוהות ביותר – מה שלפי הדוח מייצג את "מורכבות הקשר בין סובייקטיבית של תחושת סיפוק לרווחה כלכלית". הוא הוסיף כי גורמים משפיעים יכולים לכלול גיל, רמת השכלה, משפחה ומצב כלכלי, כאשר צעירים (בני 16-29) מפגינים שביעות רצון גבוהה יותר מהחיים בהשוואה לבני 65 ומעלה. עם זאת, הנתונים האלה היו היה הפוכים במדינות כמו דנמרק, שוודיה, אירלנד, הולנד, לוקסמבורג ופינלנד.
המדינות המאושרות ביותר באירופה:
- אוסטריה
- פולין, רומניה, פינלנד
- בלגיה, הולנד
- דנמרק, סלובניה
- צ'כיה, אירלנד, מלטה, שוודיה
- אסטוניה, איטליה, קפריסין, לוקסמבורג
- ספרד, ליטא
- צרפת, פורטוגל, סלובקיה
- הונגריה
- קרואטיה, לטביה
- יוון
- גרמניה
- בולגריה