Anti-tourism activists put up FAKE closure signs at Majorca beaches to put off holidaymakers while villagers spark traffic chaos with go-slow walks over zebra crossing in separate protest https://t.co/aWqtdBCxZw pic.twitter.com/8WSs9obUNS
מפגינים נגד תיירים הציבו שלטים מזויפים שמציינים כי החופים של מיורקה סגורים, במטרה להרתיע את הנופשים מביקור. הניסיון הזה מצטרף לשלל הניסיונות הקודמים של תושבים האי הספרדי להיפטר מהמוני התיירים שמגיעים בחודשי הקיץ. בפעמים הקודמות, המקומיים יצאו לרחובות בטענה ש-14 מיליון התיירים שמבקרים באי מדי שנה גורמים למחסור בדיור ומובילים לזינוק במחירים בכל התחומים.
בפעולה נפרדת, תושבי כפר ציורי בגליסיה (חבל אוטונומי בספרד) גרמו לתוהו ובוהו ולפקקי תנועה כשהם חסמו מעברי חצייה כדי לעצור את המבקרים המתוסכלים שמנסים להגיע לחוף. שתי ההפגנות, שהתרחשו במרחק של יותר מ-1,700 קילומטרים זה מזה, הדגישו את התחושות הקשות של הספרדים כלפי התיירים.
Sneaky locals put up fake closure signs on Majorca beaches to keep tourists awayhttps://t.co/tErxgyywVJ pic.twitter.com/9TY9d9r1Eq
>> "לא נדרוך שם": המדינה האירופית הודיעה על תמיכה בפלסטין - הישראלים הפסיקו להגיע
שלטי הסגירה המזויפים הוקמו בחופים שבאזור העיירה מנקור (Manacor) שבמזרח מיורקה ביום שבת על ידי קבוצה המכונה Caterva, שתלתה סרטים אדומים ושלטים באנגלית שעליהם נכתב "חוף סגור". השלטים הוצבו בכמה מפרצונים באזור, כולל ב-Cabe Varques המבודד, ובחוף "נסתר" אך פופולרי בשם Cala Petita.
קבוצת Caterva כתבה בפוסט ב-X: "סגרנו מפרצונים לטובת השימוש של התושבים ולמנוחתם. בואו נשנה מסלול ונתעדף את החיים". בהצהרה שלאחר מכן הוסיפה הקבוצה: "אנו מאמינים שלתיירים יש אחריות למצב שממנו אנחנו סובלים. אבל האחראים העיקריים הם אלה שבבעלותם רשתות המלונות וחברות הבנייה ומשרדי הנדל"ן. הם אלה שאנחנו צריכים להפנות אליהם את האצבע המאשימה".
Anti-tourism activists put up FAKE closure signs at Majorca beaches to put off holidaymakers while villagers spark traffic chaos with go-slow walks over zebra crossing in separate protest https://t.co/Xfc5VuHZmk
תושבת מקומית, אספרנסה וגה, אמרה: "בכל קיץ הדברים מחמירים". מרסדס וילאר, נשיאת התאחדות השכונתית המקומית, הוסיפה: "זו לא פוביה מתיירים, זו זכותם של התושבים לבקש שקט ומדובר בהגנה על עצמם ועל הביטחון והשלמות הפיזית שלהם".
שתי הפגנות גדולות התקיימו עד כה השנה בבירת מיורה, פלמה, כדי למחות על כמה מהבעיות שנגרמות מתיירות המונית, כולל צפיפות וקשיים בגישה לדיור בר השגה. הפגנות קטנות אחרות התרחשו בחלקים אחרים של מיורקה כמו גם במנורקה, איביזה ופורמנטרה.