הוצאות הישראלים ברבעון הקיץ זינקו ב-10% השנה בהשוואה לקיץ אשתקד, כך עולה מנתונים של חברת שבא שנמסרו ל-N12. מהנתונים עולה כי הוצאות הישראלים בכרטיסי אשראי בחודשים יולי-ספטמבר 2024 הסתכמו ב-78.4 מיליארד שקל, לעומת כ-71 מיליארד שקל בתקופה המקבילה ב-2023, לפני פרוץ המלחמה.

הצמיחה הגדולה ביותר נרשמה בסעיף התעופה, על רקע הזינוק במחירי הטיסות בעקבות ביטולי החברות הזרות. לפי נתוני שבא, מפתחת ומנהלת מערכת התשלומים הלאומית באשראי, ההוצאה על סעיף התעופה זינקה ב-65% בקיץ הנוכחי והסתכמה ב-17.1 מיליארד שקל. במקביל נרשמה ירידה בולטת בסעיף המלונאות וחדרי האירוח, שם צנחה ההוצאה של הישראלים בכרטיסי אשראי ביותר מ-18% לכדי 386 מיליון שקל בלבד.

נראה שרבים ממי שוויתרו על טיסה יקרה לחו"ל העדיפו לוותר גם על נופש בארץ. במקום זאת, נרשמו עליות ברבים מסעיפי ההוצאה האחרים, שבשבא מעריכים שנובעות משילוב בין עליות המחירים ובין מספר הישראלים שנותרו הקיץ בארץ וביצעו רכישות בישראל במקום בחו"ל.

ההוצאות על מעדניות, קצביות ודגים זינקו ב-15.4% לעומת קיץ 2023 לכדי 9.2 מיליארד שקל והקניות ברשתות המזון צמחו ב-10% לכדי 7.2 מיליארד שקל. ההוצאות במכולות ובפיצוציות זינקו ב-13.8% לכדי יותר ממיליארד שקל והרכישות במסעדות, בתי קפה וחנויות מזון מהיר עלו גם ב-10%. גם סעיף ההוצאה על הלבשה והנעלה עלה, בשיעור של 7% לכדי 2.4 מיליארד שקל.