תפוחי אדמה אפויים כמו בדוכני אוכל
המרכיבים (5 מנות):
5 תפוחי אדמה אדומים, שטופים ומיובשים
חצי קילו מלח גס
לרוטב אלפרדו פטריות סמיך:
50 גרם חמאה
1 בצל אדום, קצוץ דק דק
1-2 שיני שום, כתושות
תימין
2 כפות גדושות של קמח
כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
סלסילת פטריות, פרוסות
מעט מאוד אגוז מוסקט מגורד
מלח
פלפל שחור
תוספות:
גבינת מוצרלה מגוררת
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מפזרים את המלח על תבנית התנור ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. אופים כשעה (המלח למעשה מעלה את הטמפרטורה, וכך תפוחי האדמה נאפים כמו בטאבון).
- רוטב הפטריות: מכינים את כל המצרכים מראש.
- ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים בצל, שום ותימין ומאדים מעט (אנחנו לא רוצים טיגון, רק אידוי).
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת רביכה, כדקה.
- מוסיפים את החלב ומערבבים במהירות, שלא ייווצרו גושים.
- כשהבלילה מסמיכה מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים מעט.
- מוספים לסיר את הפטריות החתוכות (אין צורך בבישול או טיגון לפני).
- מתבלים ומבשלים כמה דקות מעל להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך בחזרה. אם הוא סמיך מדי, אפשר להוסיף חלב בהדרגה (קחו בחשבון שכשהרוטב מתקרר הוא הופך להיות מאוד סמיך).
- הרכבת המנה: פותחים את תפוח האדמה ומועכים את תוכו למעין פירה. שופכים מעל רוטב, מפזרים גבינות ומגישים לוהט.
** אפשר כמובן להכין את המנה עם תוספות אחרות, כמו תירס או זיתים.
פרעצל ביס מצופים בפרמזן
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן רגיל
כפית מלח
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
240 מ"ל (כוס) מים
25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
לציפוי:
כוס מים רותחים
כף גדושה אבקת סודה לשתייה
2 כפות סילאן או סוכר חום
לחמאת שום:
40 גרם חמאה
1-2 שיני שום כתושות
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט עירית, תימין או בזיליקום, קצוצים דק
100 גרם פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מכינים בצק: שמים את המלח בתחתית קערת המיקסר ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים עד שמתגבש בצק. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות במהירות נמוכה-בינונית. אם צריך, מוסיפים מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
- מכסים ומתפיחים לשעה לפחות (או לילה במקרר).
- מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו).
- משטחים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-2 ס"מ וחותכים לקוביות קטנות.
- מערבבים בקערה את המים הרותחים יחד עם אבקת הסודה לשתייה והסילאן.
- טובלים בזהירות את קוביות הבצק בנוזל ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
- אופים כ-15 דקות או עד הזהבה.
- מכינים חמאת שום: מחממים את כל המרכיבים במחבת (לא יותר מדי, שהשום לא ייטגן).
- מוציאים את הפרעצלים מהתנור וזורקים לתוך החמאה החמה. מפזרים פתיתי פרמזן ומערבבים. מגישים חם.
תירס כמו בדוכנים
המרכיבים:
600 גרם תירס מקופסת שימורים
25 גרם חמאה
2 כפות צ'ילי מתוק
מלח
פלפל שחור
פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מערבבים בסיר תירס, חמאה, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל לפי הטעם ופרמזן. מחכים עד שהתירס מתחמם והחמאה נמסה לגמרי, כ-5 דקות על להבה בינונית.
- מעבירים לכוסות אישיות ומגישים.
עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות כמו בקניון
המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום או סוכר דמררה
כפית תמצית וניל איכותית
2 ביצים
400 גרם קמח תופח
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
300 גרם תוספות (שוקולד לבן, מריר או חלב)
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם. מוסיפים את הסוכרים והווניל ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים שוב עד שהן נטמעות בבלילה.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את התוספות ומערבבים ממש לרגע, רק עד שהן נטמעות.
- מגלגלים עוגיות בגודל שאוהבים – זאת ההזדמנות לעשות אותן ענקיות, במשקל של 100 גרם אחת. טובלים את העוגיות בסוכריות צבעוניות (אפשר גם לפזר מעט מלח).
- אופים כ-15 דקות. נזהרים מאפיית יתר.
** אפשר להכין את התערובת כמה שעות מראש ולתת לה להתייצב במקרר.
התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.