WABI, תל אביב
בקיץ האחרון הוא עשה הרבה רעש עם הראמנים המעולים שלו, גם בגלל הטעם וגם בגלל המחירים הטובים, אבל אז נסגר במפתיע והשאיר אותנו עם הרבה שאלות. היום דין שושני מתכונן לפתיחה מחודשת של וואבי שלו, אבל הפעם לא כפופ אפ אלא כמסעדה קבועה (באותו המקום שבו פעל הפופ אפ). בימים אלה שושני עושה הרצה לחברים וב-13.1 המקום ייפתח באופן רשמי לקהל הרחב. בשלב הראשון יוגש בו תפריט דומה לזה שהיה בפופ אפ - עם ראמנים, גיוזות, סובה וכריכי קאצו - ובהמשך, מבטיח שושני, יהיו גם ראמן טבעוני ומנות ספיישל חדשות. ההזמנה תיעשה בעמדות קיוסק בשירות עצמי, ומה לגבי המחירים? הם צפויים להיות סבירים כמו בפופ אפ ולעמוד על 60-65 שקלים.
וואבי. דה פיג'וטו 23 פינת יהודה הלוי, תל אביב, ראשון-חמישי 13:00-23:00
Orin Levy Sweets, חיפה
במתחם מת"ם בחיפה נפתח בייקרי חדש, מעוצב להפליא וצבוע כולו בגוני ורוד, של אורין לוי, יזמית ואשת העסקים האחראית על דוכני הקינוחים בקניוני חיפה ועתלית. המקום החדש מציע ויטרינות ומדפים עמוסים בקינוחים פוטוגניים - כמו עוגת רד ולווט, פאי לימון עם מרנג, דונאטס עם גלייז צבעוני, עוגת גבינה באסקית אישית, שבלולי תרד, עוגת גבינה ניו יורק וקרואסונים במילוי קרם פטיסייר (35 שקלים). עוד מגישים שם ארוחות בוקר, כריכים בלחמים או בקרואסונים, מאפים מלוחים מבצק מדופף, קראפינים במילוי קרם וניל, מאפי שבלול מבצק קרואסון וסלטים. אפשר גם לקנות הביתה עוגות פס כמו קראנץ שוקולד לוטוס, בריוש ריקוטה ופירות יער ובריוש פטיסייר שקדים (55 שקלים), ויש גם מוצרים ללא סוכר וללא גלוטן.
אורין לוי סוויטס. מתחם מת"ם, נחום חת 5, חיפה, ראשון-חמישי 8:00-15:00. כשר
Pan Lunar, אשדוד
גם אשדוד חונכת בייקרי חדש - בשדרת העסקים האיקונית של העיר, מול חוף הים. בשעות הבוקר המקום מתפקד כבייקרי ובערב הוא הופך לבר שבו אפשר לשתות יין. המקום שייך לדניאלה נחום, שהשתתפה בעונה האחרונה של הריאליטי "משחקי השף". הבייקרי החדש הוא בסגנון צרפתי, ומתמחה במאפים מתוקים ומלוחים ובקינוחי ויטרינה. בתפריט הערב יש גם פוקצ'ות שנאפות בטאבון, פלטת גבינות וסלטים.
פאן לונר. מרטין בובר 1 אשדוד, ראשון-חמישי 8:30-22:00, שישי 08:00-14:00. כשר
Ocean Grill, תל אביב
במלון סטאי בתל אביב נפתחה מסעדה חדשה בהשראת מסעדות היוקרה של מיאמי. אושן גריל היא מסעדה תוססת עם די.ג'יי ותפריט שמשלב בין מנות ים-תיכוניות מסורתיות, בשרים בסגנון גריל אמריקאי וסושי. בין מנות הפתיחה: סטייק טונה אדומה, יקיטורי פילה בקר וכבד אווז (198 שקלים), קרפצ'ו בסגנון יפני (97 שקלים), מרק טום יאם (78 שקלים) וסלט פפאיה (78 שקלים). מבחר העיקריות כולל בין השאר דגים על הפלנצ'ה (180 שקלים), נתח קצבים מהג'וספר, צלעות טלה (230-250 שקלים) ופריים ריב עגלה מיושן 28 יום במשקל 1 קילו (570 שקלים). בגזרת הסושי מציעים במקום מבחר רולים, מאקי, סשימי וניגירי (74-138 שקלים).
אושן גריל. מלון סטאי, ראשון-חמישי 18:30-24:00, שבת 19:30-24:00. כשר
תמרלין מורנינג, נהלל
מסעדת הבשר תמרלין, הממוקמת מול השדות הירוקים של עמק יזרעאל בכניסה לנהלל, החלה לאחרונה לפעול כבר משעות הבוקר תחת המותג "תמרלין מורנינג". זה קורה בכל ימות השבוע עד לשעת פתיחת המסעדה - אז המקום משמש כבייקרי-מעדנייה עם תצוגה של מאפי בוקר וכריכים ומקררי גראב אנד גו שמלאים בסלטים, מוזלי עם גרנולה, עוגות, ממרחים ועוד. תצוגת המאפים כוללת בין השאר קובנה שמוגשת עם ביצה, רסק עגבניות וירקות טריים, כריכי קרואסון, מאפים מתוקים ומלוחים כמו בורקס, ויש גם פוקצ'ות וארוחת בוקר מיוחדת לקטנטנים. הבונוס הוא אזור הישיבה המהמם בחוץ, שמציע זווית של 180 מעלות לנוף פסטורלי נפלא.
תמרלין מורנינג. בכניסה למושב נהלל, שני-שבת 7:30-12:00