קשה לשמוח פה בעשרת החודשים האחרונים. כמעט בלתי אפשרי. גם בשוק המסעדות – רוב המקומות החדשים שנפתחים משדרים וייב סולידי, ביסטרואי ומנותק מהישראליות החמה, בעוד שהמסעדות השמחות עם האווירה הצוהלת קצת נדחקו לפינה. גולן שטרית, איש חיי הלילה הוותיק מחיפה, הרגיש אחרת אחרי שחזר מ-8 חודשי מילואים. 3 שנים לפני המלחמה הוא הפך את פונדק הדוב המיתולוגי שלו ל"הדוב דינר קלאב", ומאז 7 באוקטובר המקום עמד סגור כי שטרית היה מגויס. עכשיו הוא חזר ויש לו בשורה חדשה לחיפאים, קוראים לה מדרובה.
מדרובה הוא בר אוכל ישראלי שבא להגיד לנו שיהיה בסדר. המקום הזה הוא התגשמות חלומה של דנה שפירא אושיית אוכל חיפאית שבנתה את התפריט יחד עם יוסי אלעד (פפי), שהיה מהמקימים של קבוצת מחניודה. יש בו מנות במחיר של עד 65 שקלים, יין תוצרת הארץ ובירות ישראליות כדי להעביר מסר של גאווה לאומית וכן, לנסות להחיות את השמחה דווקא עכשיו. התפריט מציע מנות ביניים קלאסיות לפתיחת שולחן כמו לחם עם ריבת פלפלים חריפים (26 שקלים), נאצ'וס מעושן עם שמנת כמהין (34 שקלים), שורש סלרי מהטאבון מעל קרם סלרי וברולה (42 שקלים) וסלט קיסר בגרסת פירמידה (54 שקלים). עוד בתפריט: ניוקי עם חמאת אניס ופטריות (52 שקלים), סוכריות אינטיאס מטוגנות (49 שקלים), חריימה עם דג ופירות ים (62 שקלים) ושרימפס על קרם שורש וחציל (59 שקלים).
למרות הגבלת המחיר, במדרובה יש גם מנות בשריות: טאטאלי פילה בקר (59 שקלים), מח עצם עם צ'אנקים של פילה בקר (63 שקלים) ואפילו שיפוד פילה (64 שקלים), קלאב סנדוויץ' עם בריסקט מפורק (52 שקלים), קובנייה עם פילה בקר וגם מסחן.
שפירא הפעילה בעבר את חומוס בר רייצ'ל ואחר כך את כנאפה שפירא, ואולי גם ראיתם אותה באודישנים ל"משחקי השף" ו"בואו לאכול איתי", אבל אז היא עזבה את הארץ לכמה שנים ובישלה בקפריסין ובשגרירות ישראל בפראג. שם היא גם פגשה את פפי, בארץ הם התחברו עם גולן וכך נולד המקום הזה שרוצה להחזיר לנו קצת מהשמחה שעבדה.
במדרובה יש בר גדול ו-120 מקומות ישיבה, והקונספט שנשכח קצת לאחרונה מאפשר להיזכר בטוב שהיה כאן פעם. כדי לשמור על החיוביות גולן מבטיח שזוג לא ישלם כאן יותר מ-400 שקל לבילוי, ומציע דיל של 4 מנות ב-219 שקלים או 7 מנות ב-349 שקלים (בתוספת לחם). מחפשים מקום שיאפשר לכם לקחת לרגע הפסקה מהסטרס ומהכאב? יכול להיות שמדרובה הוא התשובה.
מדרובה. שדרות הנשיא 135, חיפה. 04-6060350