בחודש האחרון מתחילים להרגיש יותר תנועה של נוסעים בנמל תעופה בן גוריון. המספרים עדיין לא גבוהים והרוב יוצאים לחופשות ריענון קצרות יחסית. ליהנות, לאכול, לטייל ולחזור חזרה לארץ, למרות כל הקשיים.
> בדיוק בזמן: אלה היעדים הכי טובים לטוס אליהם עכשיו
לא מעט אנשים שטסים לעיר לזמן קצר יחסית, לפעמים בספונטניות, מעוניינים לשלב בתוכנית הטיול שלהם סיורים עם מדריך, ובימים אלה כדאי שיהיה ישראלי. בערים הגדולות באירופה תוכלו למצוא מדריכים מומלצים דוברי עברית, חלק עובדים עצמאית וחלקם חלק מחברה גדולה יותר של תיירות. לרוב ישנה אופציה גם לסיור בקבוצה וגם סיור פרטי מותאם ללקוח, זה כמובן כרוך בהתאמה אישית וגם בעלויות שונות.
נשמע לכם טוב? בחרתי 6 סיורים עם מדריכים מומלצים, ביעדים שניתן להגיע אליהם בטיסה ישירה:
הולנד – אמסטרדם והסביבה
המדריכה: רחלי לביא דגן, חברת "רק עתיק"
אחרי שגיליתם את הסמטאות הקסומות של אמסטרדם ותרצו לעשות משהו מיוחד, הגיע הזמן לצאת קצת מהעיר הסואנת ולהכיר את הולנד האמיתית. רחלי לביא דגן, מחברת "רק עתיק", מתגוררת בהולנד כבר כמעט 20 שנה ומציעה, בין היתר, סיורים מיוחדים מחוץ לאמסטרדם.
סיור הדגל של רחלי הוא סיור וינטג' באזורים הכפריים מחוץ לאמסטרדם. זהו יום חווייתי מלא השראה, בו תגיעו למקומות יפים מחוץ למסלול התיירותי הרגיל. רחלי תאסוף אתכם מהמלון ותיקח אתכם במסלול שעובר בדרכים עקלקלות בין כפרים ציוריים בנוף הולנדי אותנטי. תבקרו בכמה חנויות וינטג' ייחודיות ותהנו מתרבות היד השנייה של הולנד כמו גם מקפה ועוגת תפוחים במקומות נפלאים שרק מקומיים מכירים. הסיור מתאים לחובבי וחובבות וינטג' ועיצוב ולכל מי שרוצה להכיר את הולנד מנקודת מבט קצת אחרת ולחוות יום של שלווה, השראה ורוגע.
גרמניה – ברלין
המדריך: איתי נוביק, Elements of Food
הסיורים הקולינריים עם איתי נוביק מתקיימים בין שלישי לשבת. הסיור טווה את ההיסטוריה הקולינרית של ברלין וברנדנבורג שמקיפה אותה ומתחקה אחרי ההתפתחות שלה דרך השווקים של העיר ומוסדות אוכל מרכזיים. המטבח הברלינאי, לא בורך במשאבים רבים אבל הושפע במשך השנים משלל מטבחי מהגרים שמגיעים לעיר כבר מאות שנים. בעשור האחרון, המטבח המקומי עובר שינויים משמעותיים, כשיצרנים קטנים מחוללים פה שינוי משמעותי באיכות חומרי הגלם ובמבחר המקומי.
הסיור אורך כארבע שעות ומלווה בהסברים תיאורטיים וטעימת מאכלים מייצגים בחלק מהמקומות. מטעימת גבינות מקומיות, דרך האוכל הטורקי ומאפיינים אזוריים ייחודיים. כמובן שיש אפשרות לעבור במקומות ספציפיים לפי בקשת המטיילים. לאיתי יש שני מסלולים עיקריים: האחד לרובע קרויצברג שהוא יותר מעורב וצבעוני. הסיור הזה כולל בין היתר ביקור בשני שווקים, אוכל רחוב מקומי ובינלאומי וגבינות מקומיות. השני לרובע שרלוטנבורג היותר גרמני, וכולל בין היתר ביקור בשוק המקומי, במעשנת דגים בת תשעים ובחנות גבינות מיוחדת. מעבר לשני אלה יש עוד כחמישה מסלולים שונים בהזמנה מיוחדת שיש לתאם מראש.
לאחרונה הוסיף איתי גם סיורים קולינריים למילאנו, בירתה של לומברדיה באיטליה, אשר מציעה היום גיוון רב בסצנת האוכל שלה. גם כאן הסיורים אורכים כארבע שעות, בכל ימות השבוע מלבד יום ראשון. שני סיורי הדגל במילאנו הם לאזור איזולה isola (אי באיטלקית), רובע של מעמד הפועלים שנבנה מחוץ לעיר העתיקה במאה ה-16 והפך לאזור מהגרים שעובר ג'נטריפיקציה מהירה בעשור האחרון והיום הוא אחד האזורים האופנתיים בעיר. הסיור השני הוא לאיזור צ'יינהטאון, מקום מושבה של הקהילה הסינית הגדולה באיטליה.
צרפת – פריז
המדריך: מאיר ללום, MIROCAL WORLD PARIS
מאיר ללום חי בפריז כ-19 שנים ומציע סיורים מגוונים בעברית. הסיורים אורכים כ 3-4 שעות וניתן לעשות אותם ברגל, באופניים או ברכב. חשוב לתאם הכל מול מאיר בעת הזמנת הסיור. במהלך הסיור, עוברים גם בין מוסדות הקולינריה הצרפתית – הפטיסרי, הבולנז'רי, הפרומז'רי והשווקים המקומיים של העיר.
תוכלו לבחור בין סיורים בקבוצה, ביניהם סיור פנורמי של פריז על אופניים, חוויה קולינארית במארה, סיור ברובע האומנים מונמארט ועוד. בסיורי הבוטיק, תוכלו ליהנות מסיור פסאז'ים ( פריז האלגנטית), סיור הסטורי קולינרי יהודי וכשר, סיור אופניים ביער וינסן ועוד. מלבד אלו, יש גם אפשרות לסיורים פרטיים ומיוחדים, ביניהם: סיור ברכב אמילי בפריז, סיורי סאגוואי בפריז ובגני וורסאי ועוד.
פריז הרומנטית והיפה מציעה המון לתייר באשר הוא, אדריכלות מיוחדת, רחובות וגנים יפים, קולינריה איכותית, מוזיאונים בינלאומיים ועדיין, אם אתם רוצים להכיר קצת יותר את אורח החיים של המקומיים, את הפינות היפות, לשמוע סיפורים מעניינים ולהרגיש ממש צרפתים ליום אחד, אז שווה לבדוק את הסיורים ולצאת לאחד כזה.
איטליה – רומא
המדריכה: מיכל מילרד, Eating the World
מיכל מילרד הינה שף קונדיטור במקצועה ושף מטבח. היא החלה את דרכה במטבחים אי שם בשנת 2008 בתור השף קונדיטור של מסעדת מסה בתל אביב, בהמשך עבדה במלונות כגון ממילא בירושלים ופור סיזנס המפורסם בפירנצה, סטאג' במסעדת מישלן ביפן ועוד פרויקטים קולינאריים בישראל ומסביב לעולם. כותבת הרבה על אוכל, נושמת אוכל ובעיקר את המטבח האיטלקי.
לכל מי שמגיע לרומא היפה, מיכל מציעה סיור קולינארי למטיבי לסת שייקח את המטיילים בין סמטאות העיר רומא דרך ריחות, טעמים, סיפורים והסברים מרתקים על תרבות האוכל האיטלקית והרומאית בפרט. הסיור יתחיל בתחנת הקפה, בה ידובר על תרבות הקפה באיטליה כולל טעימת מאפה שהוכן רק עבור הסיור הספציפי הזה ולא ניתן להשיג אותו באף מקום למעט הסיור.
משם ממשיכים למחסן יינות לטעימות מתוצרת איטליה, היכרות עם המחוזות והטעמים של כל מחוז, בשילוב הרצאת יין מרתקת על דרך ההכנה של היין.
לאחר היין, ממשיכים לאחד מהסמלים של הקולינריה האיטלקית: הפיצה. תוכלו לטעום פיצות, פוקצ'ות וכמה הפתעות מקומיות שתשמחו לגלות במהלך הסיור. ומשם, לאחת מהשכונות הכי שיקיות ברומא – טרסטברה, שם תזכו לאירוח באחת מהמסעדות המדוברות בעיר. ולסיום, טעימות של גלידה, שנבחרה לאחת מחמש הגלידות הטובות באיטליה.
צ'כיה – פראג
המדריך: נהוראי סבן, Taste for Life
צ'כיה, אחת מהמדינות שהפגינו אהדה לישראל במהלך המלחמה, ופראג נחשבת אחת מהערים היפות ואהובות על התייר הישראלי. שתי עובדות אלו, הובילו אותי להמליץ לכם על סיורים קולינריים עם נהוראי סבן.
נהוראי, אשר מתגורר בפראג כ-10 שנים. הסיורים שהוא מוציא משלבים בתוכם חלקים נסתרים של העיר וגם במרכז העיר. שילוב בין פינות מיוחדות ולא מוכרות בעיר, בשילוב עם קולינריה מקומית.
שני סיורי הדגל הינם: "בוהמיה מורביה" - סיור אוכל צ'כי מקומי, מכל חלקי המטבח הבוהמי והמורבי וסיור "ברובע פטרסקה", שהוא סיור אוכל רחוב, עם דגש על קינוחים שווים.
רומניה – בוקרשט
מדריכה: יעל פרי, Travel with Yael Bucharest
יעל שמה דגש על סיורים היסטוריים חווייתיים בבוקרשט, שמנגישים את העיר לתייר שמגיע לעיר בפעם הראשונה ולפעמים גם פעמים נוספות. הסיור הקלאסי חושף את סיפורה הדרמטי של בוקרשט: האתרים הקלאסיים, האירועים ההיסטוריים, המנהיגים, הזיכרון הקולקטיבי וגם הפוסט טראומה הלאומית.
החל בסיפורה של שושלת המלוכה המודרנית, האדריכלות המפוארת שהעניקה לבוקרשט את הכינוי "פריז הקטנה", רעידות האדמה שהחריבו את העיר, רומניה בין שתי מלחמות עולם, השואה הנאלמת של יהדות רומניה, 45 שנות שלטון קומוניסטי, הדיקטטורה של ניקולאי צ'אושסקו, והמהפכה הדרמטית ב-1989 ועוד.
בין האתרים שרואים בסיור: האתנאום אולם הקונצרטים, הגלריה הלאומית לאמנות (לשעבר הארמון של משפחת המלוכה), כיכר המהפכה, מרפסת הנאומים של צ'אושסקו, בניין הסקוריטטה, רחוב ויקטוריה, סמטת המטריות, קונדיטוריה קפשה, כיכר האוניברסיטה, העיר העתיקה ועוד.
הסיור הוא רגלי בקצב הליכה נוח ומועבר בקבוצות (ניתן לתאם מראש מול יעל גם סיורים פרטיים). מסלול הסיור נגיש ומתאים לעגלות וקלנועיות, ואורכו כשלוש שעות. בסוף הסיור מקבלים המלצות על פארקים, מוזיאונים, אטרקציות לילדים, שופינג, שווקים, מסעדות, תחבורה, וגם מסלולים עצמאיים לסיור בעיר.