מחר (שישי) יחל "הבלאק פריידי", אחד הימים שבהם אנחנו רוכשים פריטים פופולריים במבצעים האטרקטיביים ומבזבזים הרבה מאוד כסף. אך בניגוד למה שטבעי לחשוב, חברות רבות נוקטות פרקטיקה של העלאת מחירים לפני המבצעים - כך שההנחה הגדולה שמוצגת לנו היא למעשה מינורית. ממה צריך להיזהר לפני שתשלפו את כרטיסי האשראי ואיך תוכלו לחסוך? המדריך המלא של N12.
עוד ב-N12 על ה"בלאק פריידי":
כמה הוצאנו?
אומנם עדיין אין צפי כמה הישראלים יוציאו מחר על הקניות, אבל בשנת 2020 הוצאנו לא פחות מ-882 מיליון שקלים ובשנת 2019 הוצאנו 915 מיליון שקלים.
"הנחה בכאילו"
חשוב לשים לב כי בלא מעט חברות העלו את המחירים כדי לתת לכם 40% או 50% הנחה. למשל, מיקסר חשמלי עלה לפני חודש נובמבר 840 שקלים וכעת, המחיר הכי נמוך עומד על 1,064 שקלים אחרי "עשרות אחוזי הנחה". גם בקפסולות הקפה הדבר דומה. למרות הכיתוב: "קנו 39 שרוולים - שלמו רק על 35" - מדובר בהנחה של 10% מתוך סכום של 936 שקלים כדי ליהנות מההטבה.
סכנת הרשתות החברתיות
בחגיגת הקניות הגדולה חשוב שלא תשכחו כי גם הרשתות החברתיות יודעות לטרגט אתכם היטב ולהציע לכם מוצרים, כדי להרוויח כסף "על הגב" שלכם. אך מאחורי האתרים האלו עומדים אנשים שכל מטרתם היא שתזינו את פרטי האשראי שלכם, והם לא מתכוונים לשלוח לכם דבר בתמורה.
שכחו ממשלוח מהיר
אם החלטתם להזמין מוצרים "בבלאק פריידי", ייתכן שיתאפשר לכם לשלם עוד כמה שקלים או דולרים כדי לקבל משלוח מהיר. האומנם? בתקופה הזו שבה מגיעים מיליוני פרטים בכמה ימים - אין כזה דבר משלוח מהי.
כך תיפטרו מהעמלות שגובים מכם
חברות האשראי השונות מבינות את הפוטנציאל ברכישות בחנויות בחו"ל או באתרי הקניות הזרים, ורובן משיקות מבצעים שונים ברשתות השונות שיוזילו את הקנייה: ב-max מציעים 20 דולר הנחה באמזון בקנייה מעל 75 דולר, ובוויזה כאל מציעים הנחה של 15% באתר הפופולרי shein. אבל אל תיתנו להנחות האלה לבלבל אתכם – חברות האשראי ממשיכות להרוויח על חשבונכם.
חברות האשראי גובות עמלת המרת מט"ח על כל קנייה שאינה בשקלים, גם אם מדובר בסכומים נמוכים במיוחד. עמלת המרת המט"ח נלקחת בכל עסקה שמתבצעת במטבע חוץ והיא מהווה אחוז מסוים משווי העסקה - בין 1% ל-3%. כך למשל, אם בכרטיס האשראי עמלת המרת המט"ח היא 3% וביצעתם עסקה של 500 דולר - אתם תשלמו 15 דולר כעמלה לחברת האשראי, שהם כיום כ-47 שקלים (תלוי בשער ההמרה שנקבע).