לקראת יום העצמאות והמנגל המסורתי, בדקנו האם קיים קשר בין מחיר המוצר לבין ערכו התזונתי. ד"ר מאיה רוזמן, מומחית לתזונה ולדיאטה אומרת כי מחיר המוצר לא מעיד בהכרח על ערכו התזונתי. ישנם מוצרים איכותיים, המכילים רכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים ומונסודיום גלוטמט הנמכרים במחירים נמוכים ממוצרים איכותיים פחות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי סקר חדש שנערך עבור תכנית חיסכון במיוחד ליום העצמאות, מתברר שלרוב הישראלים כצפוי, אכפת בעיקר מהטעם של הבשר ומהמחיר. 59% מהנשאלים אמרו כי הטעם של הבשר הוא הגורם המכריע בבחירתם. 52% השיבו כי המחיר הוא הקובע עבורם. ל-35% חשוב המותג, ואילו ל-23% מקרב הנשאלים היו הערכים התזונתיים הגורם החשוב ביותר בבחירת הבשר.
וכיצד נדע לבחור את סוג הבשר המומלץ מבחינה בריאותית? ד"ר רוזמן אומרת כי מהבחינה הבריאותית בלבד, קיימת עדיפות לסינטה על פני האנטריקוט עתיר השומן והכולסטרול. הסינטה הוא דל שומן וקלוריות, ומחירו דומה למחיר האנטריקוט.
כאשר רוכשים קבב, הערכים התזונתיים החשובים הם כמות החלבון, כמות השומן ובפרט אחוז השומן הרווי, והנתרן ובאשר לכנפיים, ד"ר רוזמן אומרת כי בכנפיים כמות החלבון נמוכה יחסית, לעומת כמות שומן גבוהה למדי. לדבריה, ערכה של כל כנף נע בין 70 ל-90 קלוריות.
אמנם על טעם ועל ריח לא מתווכחים, אבל חשוב לזכור שמה שעולה יותר לא תמיד בריא יותר.