חגיגות האוקטוברפסט בגרמניה וברחבי אירופה הן אומנם לא ממש שלנו, אבל למרבה השמחה מסעדות לא מעטות מאמצות אותן אליהן, וכך יוצא שלמרות השורשים האיך לומר, פחות בוואריים שלנו - גם אנחנו נהנים מחגיגות בירה אחת לשנה. בירה? טוב, בירה זה אחלה, אבל האמת היא שמה שהכי תפס אותנו בחגיגות האוקטוברפסט הישראליות השנה הוא בכלל נקניקייה.
חברת רידיפיין מיט, שאחראית לכמה מתחליפי הבשר המוצלחים ביותר בשוק, השיקה לכבוד האוקטוברפסט מהדורה מוגבלת של נקניקיות בראטוורסט, ללא רכיבים מן החי כמובן. אני זכיתי לטעום מהן בבר ברלין בפלורנטין שבתל אביב, ונותרתי תוהה כמה מוזר זה שעל אף שמעולם לא טעמתי נקניקיית חזיר, הן הרגישו לי בדיוק באותו טעם. במילים אחרות, הנקניקייה החדשה של רידיפיין מיט פשוט מעולה.
התפריט החגיגי של המקום לאוקטוברפסט, שיוגש עד סוף החודש, כולל שלוש נקניקיות של רידיפיין מיט, שההבדל היחידי ביניהן הוא בתוספות שמגיעות בלחמנייה. אחרי ששללתי רוטב קארי על הנקניקייה שלי, וגם שילוב של תחליף בשר וגבינה טבעונית פחות דיבר אליי ברגע ההחלטה - בחרתי במנת "רידיפיין מינכן" (68 שקלים): נקניקיית בראטוורסט עם אננס צ'ילי, גבינת צ'דר (לא טבעונית), שבבי בצל מטוגן, איולי שום ובצל ירוק. האמת שזו האופציה היחידה בתפריט שמגיעה בגרסה צמחונית, אבל אם תבקשו ממש יפה, תקבלו אחת טבעונית למהדרין ללא גבינה.
אם זה לא מובן מההקדמה הארוכה, לא מדובר בנקניקיית פסטיבלים פשוטה ודקיקה אלא באחת איכותית, כזו שתוספת קטשופ מעליה תרגיש כמעט כמו חילול קודש. היא שמנמנה ועסיסית, וזו הסיבה שהלחמנייה הטרייה והרכה לא מצליחה להשתלט עליה ולרמוס אותה, כמו שקורה בדרך כלל. גם התוספות שבחרתי התגלו כמעולות, בעיקר שילוב האננס והצ'ילי. מה שכן, המנה לא מאוד גדולה ולכן אמליץ לא לחשוב פעמיים, להוסיף 7 שקלים בלבד, ולקבל עם הנקניקייה הזו שליש בירה, צ'יפס דק ופריך וצלוחית חמוצים.
נקניקיית הבראטוורסט הטבעונית של רידיפיין מיט מוגשת עד סוף החודש (או עד גמר המלאי) במגוון מסעדות וברים ברחבי הארץ, ביניהם פראנק, ברלין, פריז טקסס, פורטר אנד סאנס, ביר בזאר, ביר גארדן, משק ברזילי, שניט, גודנס, קרני חיטין, בירתנו, מרגוזה, דוברין 7, שולי לוצי, פלאפל סומסום, פר דרייר, קפה הצבי ומאד דוג.