אין ספק שזו העונה של יוון, שמשאירה אבק לכולם. מאז ומעולם היו יוון והאיים יעד חופשה מועדף על הישראלים, כל שכן מאז 7 באוקטובר, כשאיסטנבול, סיני ולא מעט יעדים אחרים יצאו מהרשימה. על אלה תוסיפו את האהבה הגדולה לאיים, למחירים הנוחים יחסית, לטיסות הקצרות, לים בצבע טורקיז, לחופים המרהיבים, לאוכל הנהדר, לטברנות האותנטיות ולאווירת החופש.
ביוון יותר מ-2,000 איים, ונכון להיום אפשר לנחות ישירות ב-11 מהם, וכן באתונה וסלוניקי (13 יעדים בסך הכל). מחישוב מדגמי עולה כי יש כ-157 טיסות שבועיות ליעדים השונים, יותר מאי-פעם: סנטוריני, קפלוניה, פלופונס, כרתים, רודוס, סלוניקי, קוס, מיקונוס, לפקדה, לסבוס ועוד.
> מחפשים דווקא את האיים המוכרים פחות? יש לנו כמה הצעות
אז מי מהחברות טסה לכל יעד ומתי, למי כל אי מתאים ומה אתם חייבים לראות שם? עשינו סדר ברשימת האיים (מן הסתם לא כולל אתונה וסלוניקי) שיש אליהם טיסות ישירות ודירגנו אותם מהעמוסים ביותר ועד לאלה שתראו בהם פחות ישראלים.
1. כרתים: על המפה
מספר הטיסות השבועי (לכל שלושת נמלי התעופה באי): 34 (לפחות)
זה שנים שכרתים, הגדול באיי יוון, מככב על מפת התיירות הישראלית. הטבע המופלא, האתרים ההיסטוריים, הכפרים המסורתיים, נמלי הדייגים, החופים הנהדרים, המלונות והריזורטים הטובים (והזולים) הפכו אותו לאחד מיעדי החופשה המבוקשים. על כל אלה תוסיפו את פארקי המים במלונות, הספורט הימי וחיי הלילה, ואת סיטיה (Sitia) – העיר "החדשה" שמצטרפת בפעם הראשונה לשתי הוותיקות הרקליון (Heraklion) וחאניה (Chania), ואל כולן אפשר להגיע בטיסות ישירות.
הרקליון, כרתים
למי מתאים: לכולם.
מי טסה ומתי: ארקיע – טיסה בכל יום; אג'יאן איירליינס – 7 טיסות שבועיות בראשון, חמישי–שבת; בלו בירד – 2–3 טיסות יומיות בראשון-שבת; טוס איירווייז – 2 טיסות שבועיות, בשני ושישי. השטיח המעופף - טיסה אחת ביום.
מחיר הטיסה: ארקיע – מ-299 דולר; בלו בירד – מ-179 אירו; טוס איירווייז – מ-240 אירו ; קורנדון איירליינס יורופ – מ-299 דולר (כולל מזוודה) | ויש גם חבילה: ארקיע – 649 דולר לאדם בחדר זוגי + 2 לשלושה לילות "הכל כלול" במלון Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, ברמת 5 כוכבים. השטיח המעופף – מ-399 דולר בחדר לזוג + 2, לשלושה לילות הכל כלול (כולל טיסות והעברות) במלון Delfinia Resort Hotel, 4 כוכבים.
עיר תיירות גדולה ויעד קלאסי לחופשה משולבת: טיולים בטבע הפראי, באתרי ארכיאולוגיה ובכפרים מיוחדים, ואחריהם שחייה, שיזוף ומנוחה עם אוזו צונן מול הים. ויש גם עיר עתיקה, טיילת ונמל ישן עם מסעדות וטברנות על המזח, וכן מדרחוב – מרכז בילוי הומה מבוקר ועד ליל ובו חנויות, בוטיקים, בתי קפה, ברים וחיי לילה שוקקים. בעיר יש גם מצודה ונציאנית, מזרקה היסטורית מוקפת פסלי אריות, וארמון קנוסוס – אתר מרתק לחובבי ארכיאולוגיה ועתיקות. לילדים, ובכלל, יש גם מצפה תת-ימי, אקווריום ענק עם כרישים ואלמוגים, ו-WaterCity – פארק מים נהדר.
חובה לבקר: בזארוס, כפר מקסים ואותנטי המשמר את העבר ואת החיים המסורתיים באי. קחו את הזמן לטייל בין הבתים והרחובות הקטנים, לבקר את האומנים ולשתות פראפה קר (קפה יווני) עם המקומיים. לחובבי היין מומלץ לסייר בין הכרמים והיקבים בעמק פזה הסמוך לעיר.
חאניה, כרתים
למי מתאים: לזוגות, למשפחות ולחובבי טיולים ואוכל טוב.
מי טסה ומתי: חברת ישראייר, בימים שני ושישי.
מחיר הטיסה: מ-322 דולר | ויש גם חבילה: מ-748 דולר לשלושה לילות בחצי פנסיון במלון Isla Brown Chania Resort Curio Collection By Hilton, המדורג ב-5 כוכבים.
חאניה היא העיר השנייה בגודלה באי ומהיפות שלו. העיר מציעה את כל החבילה הכרתית: חוויה אותנטית בעיר עתיקה עם בתי אבן וסמטאות ציוריות, נמל ונציאני, טברנות ובתי קפה, ים צלול, חופים מהמרהיבים ביוון (ובהם אלפונסי, המפרץ של לוטראקי והלגונה של באלוס), היסטוריה, אטרקציות, בילויים ואוכל משובח. אחד מהמקומות המומלצים לטיול הוא מפרץ סטאברוס, הסמוך לעיר, שמעבר להיותו יפה ופופולרי לנופשים שמו הולך לפניו הודות ל"זורבה היווני" – הסרט האייקוני שצולם על הגבעה הגולשת למפרץ.
חובה לבקר: "עץ החיים" – בית הכנסת הממוקם בעיר העתיקה. המקום פתוח לאורך כל השבוע אבל הכי מרגש להגיע בערב שבת לתפילת השבת עם הקהילה היהודית הקטנה המתגוררת בעיר.
סיטיה, כרתים
למי מתאים: לזוגות ולמחפשים חופשה רגועה.
מי טסה ומתי: חברת סאן דור, בימים שני ושישי.
מחיר הטיסה: מ-199 דולר לכרטיס לייט.
סיטיה היא יעד הטיסות הטרי באי, ואם לא שמעתם עליו זה רק משום שההמונים טרם השתלטו עליה, אולי מפני שהיא רגועה לעומת אחיותיה התיירותיות חאניה והרקליון, ואולי גם כי אין לה אטרקציות מסעירות. מנגד יש בה שקט ושלווה, חופים ייחודיים, טברנות על מים ובתי מלון קטנים על החוף, וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בתקופה הזו של חיינו. עוד נקודות זכות לעיר הנופש הקטנה הן הטיסות הזולות והנמל שממנו יוצאות ספינות לרודוס, סנטוריני, קרפטוס ועוד, כך שאפשר לשלב ביניהן.
חובה לבקר: אלונדה (Elounda), מהמפרצים היפים והמפורסמים ביוון, ומאזורי הנופש הנחשבים והיוקרתיים של אצולת הממון היוונית, הודות לחופים המיוחדים, לריזורטים הנחשקים, לשיק של מלונות הבוטיק ולווילות הנופש המפוארות. ואם אתם כבר שם, ובקיצונית הפוכה – גם ספינלונגה (Spinalonga), "אי המצורעים" שהפך לאתר תיירות מרתק.
2. רודוס: לילה לא שקט
למי מתאים: לצעירים, לבליינים, לרומנטיקנים ולמשפחות במלונות עם מגלשות מים, ספורט ימי וקלאבים לילדים.
מספר הטיסות השבועי: 31 (לפחות) | מי טסה ומתי: ארקיע וישראייר – טיסה בכל יום; בלו בירד – טיסה או שתיים בכל יום; אג'יאן איירליינס – 5 טיסות שבועיות; סאן דור – טיסה יומית בראשון–חמישי. קורנדון איירליינס יורופ – טיסה בכל יום.
מחיר הטיסה: ארקיע – מ-222 דולר; ישראייר – מ-224 דולר; בלו בירד – מ-249 אירו; קורנדון איירליינס יורופ – מ-299 דולר (כולל מזוודה) | ויש גם חבילות: ישראייר – מ-643 דולר לחבילת "הכל כלול אולטרה" בלינדוס, הכוללת 3 לילות במלון 5 הכוכבים Kresten Royal Euphoria Resort. ארקיע – מ-444 דולר לאדם בחדר זוגי + 2 בחצי פנסיון במלון 5 הכוכבים Rodos Palace, הכולל מגלשות מים. השטיח המעופף – מ-399 דולר בחדר לזוג + 2, לשלושה לילות הכל כלול (כולל טיסות והעברות) במלון Delfinia Resort Hotel, 4 כוכבים.
מיעדי החופשה הפופולריים והאהובים על ישראלים. באי יש הכל מהכל – טבע ונופים עוצרי נשימה, חופים נפלאים, מפרצים פסטורליים, כפרים מסורתיים, ארכיטקטורה מרשימה, עיר עתיקה לצד אורבניות מתחדשת, נמל גדול עם סירות דייגים לצד יאכטות פאר ואוניות קרוזים, ספורט ימי, שופינג מפתה, קולינריה מקומית ובין-לאומית וחיי לילה סוערים בברים, במועדונים ובמסיבות – בעיקר בחלק הצפוני של רודוס ובכפר פליראקי (Faliraki).
חובה לבקר: לינדוס, עיירת נופש שמזכירה את מיקונוס עם הצבע הלבן השולט שמתמזג עם כחול הים, המעצים את יופייה ויוצר נוף כמו בגלויה. העיירה הומה מטיילים שנוהרים לסמטאות הציוריות, לעשרות הבוטיקים ולחנויות המזכרות, למסעדות, לברים ולטברנות. חובה: לטפס לאקרופוליס שבראש ההר, החולש על המפרץ ורצועת החוף.
3. מיקונוס: היפים והנכונים
למי מתאים: לצעירים, לצעירים ברוחם, לחובבי הבילויים והשופינג, לזוגות וללהט"ב.
מספר הטיסות השבועי: 12 | מי טסה ומתי: ארקיע – 3 טיסות שבועיות; אג'יאן איירליינס – 2 טיסות שבועיות, ברביעי ובשבת; בלו בירד – טיסה יומית לאורך כל השבוע; קורנדון איירליינס יורופ – 2 טיסות שבועיות.
מחיר הטיסה: ארקיע – מ-444 דולר; בלו בירד – 199 אירו.
ויש גם חבילה: ארקיע – מ-849 דולר לשלושה לילות במלון Myconian ברמת 5 כוכבים; בלו בירד בשיתוף קווי חופשה – חבילות הכל כלול למשפחות, כולל טיסה ואירוח במלונות כרתה מאריס או באקווילה רית'ימנה, הכוללים גם פארקי מים. השטיח המעופף – 1,099 דולר לשלושה לילות במלון 5 כוכבים, MICONIAN KORALI, דלאקס.
מיקונוס הוא אי הנופש האולטימטיבי, כוכב חופשות ה"שופוני" והאינסטגרם בארץ, וה-אי לכל היפים והנכונים אוהבי הבילויים, המסיבות, החיים הטובים והשופינג של מותגי-על יוקרתיים ויקרים. האי נודע בריזורטים ובמלונות היוקרה שלו, שמתפארים בבריכות אינפיניטי שמתמזגות עם הים והשקיעות היפות, עם החופים הפרטיים, עם מסעדות השף, המועדונים הלוהטים ומסיבות החוף הכי שמחות ונחשבות ביוון, לראות ולהיראות בהן. ויש גם טבע ונופים, אבל אלה לא באמת הסיבות שבשבילן תגיעו במיוחד.
חובה לבקר: המסיבות הנחשבות של חוף פרדייז ביץ'.
4. קורפו: למשפחות ועוד
למי מתאים: לצעירים, לזוגות, למשפחות ולחברות שאוהבות נסיכות ושופינג.
מספר הטיסות השבועי: 10 (לפחות) | מי טסה ומתי: ארקיע – טיסה בכל יום; ישראייר – 3–4 טיסות שבועיות.
מחיר הטיסה: ישראייר – מ-427 דולר; ארקיע – מ-399 דולר | ויש גם חבילה: ישראייר – מ-867 דולר לטיסה ו-4 לילות במלון Arit Grand Hotel ברמת 4 כוכבים; ארקיע – 749 דולר לאדם בחדר זוגי + 2 לשלושה לילות בחצי פנסיון במלון Delfinia ברמת 4 כוכבים.
יש האומרים שקורפו (Kerkyra) הוא האי הכי איטלקי של יוון, ויש המתארים אותו כירוק והמרהיב בממלכת האיים היוונית. אלה, וגם החופים הנהדרים, הארכיטקטורה הרבגונית (צרפתית, איטלקית, בריטית וכו'), הטיולים בין הרחובות והסמטאות היפות, האטרקציות, האוכל הטוב והעובדה שהעיר קורפו נכנסה לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו, הובילו לפתיחת טיסות ישירות לאי.
מרכז העניינים הוא בבירה התוססת והססגונית, שתחומה בין מבצרים לנמל, וכן בספיאנדה (Spianda) – הכיכר הממוקמת סמוך לעיר העתיקה, עם הסמטאות הצרות, השרידים הארכיאולוגים, הכנסיות, הבוטיקים, המסעדות ובתי הקפה. למשפחות יש באי פארקי מים ולבליינים מחכים חיי לילה שמחים בחוף סידארי (Sidari).
חובה לראות: את התצפית מבלה ויסטה בכפר לקונס המשקיפה אל לגונות הטורקיז במפרץ פליאוקסטריצה; את ארמון אכיליון המפואר של הנסיכה סיסי, הממוקם בעיירה גסטורי, שנחשב לאחת מהפנינים התיירותיות של אירופה; ואת האי פקסוס (פקסי) שנודע בחופים, במפרצים, במערות ובמטעי הזיתים שלו.
5. קוס: בטן–גב ומסיבות
למי מתאים: לצעירים, לזוגות, למשפחות ולחבר'ה.
מספר הטיסות השבועי: 10 (לפחות) | מי טסה ומתי: ארקיע – שלוש טיסות שבועיות; בלו בירד – 1–2 טיסות בכל יום.
מחיר הטיסה: ארקיע – מ-299 דולר; בלו בירד – מ-199 אירו | ויש גם חבילה: ארקיע – 499 דולר לאדם בחדר זוגי + 2, לארבעה לילות בחצי פנסיון במלון Continental Palace ברמת 5 כוכבים.
לאחר שנים שקוס נחשב לאי של המהגרים מסוריה, והנופשים הישראלים נטשו אותו, הם חוזרים הקיץ בגדול עם עשר טיסות שבועיות. האי נחשב לפחות הומה, תיירותי ומסחרי מאחיו, אבל אותנטי מהם. פיסת האדמה הזאת בורכה בחופים יפים וים טורקיז ולכן הפכה ליעד נחשק לחופשות בטן–גב, לצעירים חובבי האתגר והספורט הימי ולבליינים שמחפשים את האקשן הלילי ואת סצנת המסיבות הסוערת. אבל לא רק, יש גם עיר עתיקה, כפרים אותנטיים, אתרי ארכיאולוגיה ועשרות דונמים של כרמים ומטעי זיתים.
חובה לראות: העיר קוס העתיקה, שבה נמצאים מצודת האבירים, הנמל, הסמטאות עם הבתים הצבעוניים, בית הכנסת הישן ושוק האוכל המקורה. וגם חוף מרמרי, עם הטברנות הנושקות לים, וחוף טיגאקי עם הספורט הימי, המסעדות והמלונות הטובים.
6. חצי האי פלופונס: יקר ויוקרתי
למי מתאים: לזוגות ולמשפחות.
מספר הטיסות השבועי: 3 | מי טסה ומתי: סאן דור – 2 טיסות שבועיות בימים ראשון וחמישי; WTC (המרכז לתיירות בין-לאומית) – אחת לשבוע בימי שבת, מסוף יולי.
מחיר הטיסה: סאן דור – מ-239 דולר, WTC – מ-399 דולר (כולל מזוודה וטרולי). | ויש גם חבילה: אשת טורס - 3 לילות, כולל טיסות, העברות ולינה במלון 5 כוכבים Aldemar Olympian Village על בסיס הכל כלול, תעלה 659 דולרים לאדם בהרכב זוגי+2.
חצי האי הוא יעד חדש הממוקם בדרום היבשת ומציע חופים זהובים, אתרים היסטוריים, מגוון אטרקציות ובסיס יציאה מצוין לטיולים באזור. מנגד יש שיאמרו שפלופונס (או פלופונסוס) הוא אלטרנטיבה מעולה לחופשת בטן–גב קלאסית. מרכז העניינים הוא בקלמטה (Kalamata), עיר נופש אותנטית ובה חופי ים מרהיבים, מלונות מעולים ומאות מטעי זיתים שבהם גדלים זיתי הקלמטה – האיכותיים ביותר ביוון.
חובה לבקר: בקוסטה נברינו – אזור אותנטי, מתויר והמוני פחות אך מציע אתר נופש יוקרתי הכולל ארבעה מלונות ייחודיים של הרשתות המובילות בעולם Westin, Romanos, W Costa Navarino ו-Mandarin Oriental, שמנגישות חופשת פינוקים וחוויית אירוח עם אוכל משובח ומגוון פעילויות.
7. סנטוריני: ערוץ החיים הטובים
למי מתאים: לזוגות רומנטיים, לחוגגים ירח דבש ולאוהבי חופשות מפנקות ורגועות.
מספר הטיסות השבועי: 2 | מי טסה ומתי: חברת סאן דור, בראשון וחמישי.
מחיר הטיסה: מ-239 דולר.
יחסי הציבורי הטובים של סנטוריני הם הבתים הלבנים כחולי הגגות, הממוקמים על מורדות הצוקים, גולשים לים ומצטלמים נהדר לחופשה מעוררת קנאה. הם רק הרקע לאי החיים הטובים והיפים שתיירים וסלבס מרחבי העולם נוהרים אליו בהמוניהם. ועכשיו, עם הטיסות הישירות, גם אנחנו יכולים בלי מעבורת ובלי סחבת מיותרת. סנטוריני נחשב לאחד מהאיים המפורסמים והנחשקים בעולם, והוא גם מהיוקרתיים והיקרים שבהם. האי הוא יעד מושלם לחופשת בטן גב בריזורטים מפוארים בשילוב טיולים קלילים ברכב עם גג פתוח בין כפרים ציוריים ובין הרי געש, נופים עוצרי נשימה, חופים עם חול שחור (זכר להתפרצויות הוולקניות), ומסעדות שף הנושקות למים ומגישות אוכל מקומי לצד גורמה בין-לאומי.
חובה לבקר: בכפרים ובחופים המיוחדים של פריבולוס, פריסיה וקאמארי.
8. קפלוניה: כוכב האינסטגרם
למי מתאים: לחובבי טיולים ולאוהבי בטן–גב.
מספר הטיסות השבועי: 2 | מי טסה ומתי: חברת סאן דור, בימים ראשון וחמישי.
מחיר הטיסה: מ-239 דולר לכרטיס לייט (תיק יד עד 8 ק"ג וארוחה קלה).
השם שחוזר על עצמו שוב ושוב לאחרונה, כשמדברים על חופשה יוונית, הוא קפלוניה (Kefalonia), יעד חדש שרובנו לא שמענו עליו עד היום ומסתמן שיש בו חופים מדהימים.
קפלוניה הוא שילוב של יוון עם דרום איטליה השכנה, הודות ליופי הנובע מהעירוב בין ההרים הירוקים לים הכחול. האי מזמין לבטן–גב בחופיו המרהיבים (ובהם פטרי ומירטוס), לטיולים בטבע, בהרים (אפשרות דאייה מהצוק בכפר אסוס), במערות המכושפות, בעיירות הציוריות ובכפרי הדייגים – וגם לטעום אוכל ביתי, אותנטי, ולפגוש את תושביו הלבביים. כאן אין זארה וגם לא ספורה, וזה לא יעד לשופינג, אבל בארגוסטולי (Argostoli) – העיר הגדולה, יש חנויות, שוק קטן, דוכני מזכרות ושפע של מסעדות וטברנות על החוף.
חובה לבקר: חוף גראדאקיה (Gradakia) הנחשק, שמככב ברשתות והוכתר לטוב באי הודות לחול הזהב הרך, המים הצלולים, המפרצים הנסתרים, הספורט הימי, הבר המעולה והאווירה הטובה. הזכות להשתרע על מיטת שיזוף עולה 15 אירו בקו הראשון למים, או 12 אירו לשורות האחוריות.
טיפ לדרך: שילוב יעדים נהדר בין קפלוניה ללפקדה באמצעות מעבורת.
9. לסבוס: הידידותי ללהט"ב
למי מתאים: לחובבי טיולים, תרבות, טיפולי ספא ואוכל טוב.
מספר הטיסות השבועי: 2 | מי טסה ומתי: קשרי תעופה בשיתוף חברת התעופה Corendon Airlines, בימים שני ושישי.
מחיר הטיסה: מ-379 דולר, כולל מזוודה וטרולי | ויש גם חבילה: מ-641 דולר לטיסה ואירוח במלון 4 כוכבים (אפרודיטה), ומ-475 דולר ל-3 כוכבים.
האי השלישי בגודלו ביוון הוא היעד החדש, המרגש והאותנטי על מפת התיירות היוונית שלנו, שנודע גם במאור הפנים ובמידת הסובלנות וההכלה לקהילת הלהט"ב.
אחרי בערך שעתיים טיסה נוחתים היישר לטבע מופלא, נופים עוצרי נשימה, חופים בתוליים ומבודדים (ובהם פטרה וארסוס), כפרים ציוריים, היסטוריה עשירה, תרבות תוססת, אוכל נהדר ויכולת התמצאות והתניידות קלה, כולל ברכבת שמחברת בין הכפרים. מיקומו האסטרטגי של לסבוס הפך אותו לצומת דרכים ותרבויות ועדות לכך אפשר לראות במיטיליני (Mytilini), עיר הבירה התוססת, שמציעה שילוב מעניין של אדריכלות ביזנטית, עות'מאנית ונעאו-קלאסית, יער מאובן, נופים מגוונים, חיי לילה שוקקים, מסעדות, ברים, בתי קפה ומדרחוב ארוך עם מגוון חנויות, כולל ממותגות
מוליבוס (Molivos) היא עיר נוספת מומלצת לטיול. היא נחשבת לאחת מהיפות ביוון. מבצר ביזנטי חולש על העיר והמפרץ, ויש מראות מרהיבים של בתים לבנים אדומי גגות, סמטאות צרות שיורדות לנמל הדייגים ולאורכן חנויות קטנות ובתי קפה מזמינים.
חובה לבקר: פלומרי (Plomari), הכפר המפורסם בייצור אוזו איכותי, שעורך סיורים במזקקה.
10. קרפאתוס: זה כל הקסם
למי מתאים: לזוגות, לגולשים, לצוללנים ולחובבי טיולים קלילים.
מספר הטיסות השבועי: 2 | מי טסה ומתי: ארקיע וקשרי תעופה – בימים שני ושישי.
מחיר הטיסה: קשרי תעופה – מ-314 דולר.
קרפאתוס הוא מהאיים היפים, הקטנים ומלאי הקסם של יוון, אבל כמה קטן, ככה עמוס, צפוף ומלא בתיירים בשל אוניות הנופש הענקיות שעוגנות בנמל המקומי. גם כאן חופים יפים (100, אם לדייק), חלקם פראיים, ובהם מפרצים נסתרים עם מים צלולים ואתרי שנרקול שההגעה אליהם בשיט בלבד. האי הוא יעד קלאסי לחופשות רגועות ולחוגגים את הרומנטיקה, אבל גם לצוללנים (שריינו לכם ספארי צלילה בלב ים) ולגולשי ים רוח בחופים צ'יקו ביי, טגריאו ואפירטי. מרכז האקשן הוא בפיגאדיה, בירת האי, שמציעה שפע של בתי קפה, מסעדות והופעות בטברנות מסורתיות.
חובה לראות: את הכפר אולימפוס – כפר עתיק על צלע הר, עם נשים בלבוש מסורתי, סדנאות אומני מלאכת יד, כנסיות וטחנות רוח, חלקן עדיין פועלות.
11. לפקדה: נוסחה מנצחת
למי מתאים: למחפשים חופשה נינוחה עם קצת טיולים, או כנקודה מקשרת על הדרך ליעד הבא.
מספר הטיסות השבועי: 2 | מי טסה ומתי: ארקיע – אחת לשבוע, ביום שבת; טוס איירווייז – כנ"ל.
מחיר הטיסה: ארקיע – מ-449 דולר; טוס איירווייז – החל מ-240 אירו לכיוון | ויש גם חבילה: ארקיע – מ-888 דולר לשבעה לילות במלון Thomais Boutique, ברמת 4 כוכבים.
אל לפקדה (Lefkada) נחשפנו כשסיימנו את הטיול המאתגר בחבל אפיראוס (גשרים, רפטינג, סנפלינג וכפרים מסורתיים) והגענו בנסיעה על הגשר שמחבר את האי ליבשת. מנגד אפשר להגיע בטיסה ישירה. גם ללפקדה, בדומה לקורפו, ניחוח והשפעות איטלקיים בשל מיקומו מול ארץ המגף, וזה ניכר גם בקולינריה. גם כאן תמצאו את הנוסחה המנצחת של האיים – הרים ירוקים, צוקים שגולשים לים הטורקיז, לגונות יפות, חופים לבנים, מלונות משפחתיים, וילות נופש, טיילת עם חנויות ובתי קפה, וטברנות על שפת המים.
חובה לבקר: פרבזה (Preveza) – עיר נופש מקסימה שבה גם נוחתים ומתחילים מיד את החופשה. יתרון נוסף: המרינה שממנה יוצאות ההפלגות לאיים סמוכים, אחד מהם הוא קפלוניה.