לפני שנה, אחרי 4 שנות פעילות, מסעדת בלגן (BALAGAN) של שף אסף גרניט הודיעה על סגירה זמנית לרגל שיפוצים. המסעדה, שזכתה להצלחה גדולה בפריז, נסגרה בעקבות חיכוכים עסקיים בין חברי קבוצת המסעדות הירושלמית (והעולמית) JLM לבין שותפיה הצרפתים וכיום היא נפתחת מחדש תחת השם ההולם "כפרה". בשיחה עם גרניט, שכרגע משרת במילואים, הוא מספר: "הרגשנו שהשותפים הצרפתים מנצלים את העבודה הקשה, הכישרון והישראליות שלנו. לפתוח אותה מחדש בשם אחר זה מאוד תואם את התקופה כרגע".
מסעדת כפרה, שפועלת באותו מיקום בדיוק כמו בלגן, עברה שיפוץ ושדרוג מקיף ואת המטבח תוביל שפית זוהר ששון בוגרת התכנית משחקי השף כשלצדה מלווים את פתיחת המקום השפים וחברי הקבוצה דן יושע, אורי נבון ותומר לנצמן. זאת המסעדה החמישית של הקבוצה בפריז (ושישית בצרפת) והתפריט שלה כולל מנות שחלקן כבר מזוהות עם הקבוצה והפכו למנות דגל. לפתיחה מציעים בכפרה את מנת הפולנטה המפורסמת של גרניט, סשימי עם תאנים, לאבנה ופטל שחור; קבב מפורק, כבדי עוף עם בצל מקורמל, ביצה רכה, סילאן וחלה; וסלט פאטוש. בגזרת העיקריות יש מסאחן עוף, חריימה פירות ים, גרסת דמפלינגס לקובה סלק ועוד מנות שמאפיינות את רוח הקבוצה (גם בגזרת הקינוחים, שם בין היתר מככב מלבי בתוספת פיסטוק, תאנים ופטל).
כשנשאל לגבי פתיחת מסעדה חדשה בחו"ל בזמן אחת התקופות הקשות ביותר של מדינת ישראל הוא אומר: "זה מאוד משמח לפתוח את המסעדה הזאת מחדש בשם אחר. מסעדה עם שם ישראלי ואוכל ישראלי ומוזיקה ישראלית – יש בזה הרבה מאוד גאווה. אנחנו רואים בזה משימה, להשאיר את המסעדות שלנו בחו"ל פתוחות. להראות לכולם שאנחנו לא מפחדים ולא הולכים לשום מקום".
כפרה (KAPARE). 9 Rue d'Alger, Paris