תקופת החגים היא שעתה הגדולה של עיר הבירה: המלונות לא עומדים בביקושים, והתיירים מחזרים אחר עיר הבירה. במלון דן ירושלים, למשל, מדווחים על תפוסה של 90% בחג הראשון: "בחול המועד 95% מהמלון תפוס, גם לחוץ", הוסיפו. נראה שהפער הזה, בין עיר מוכה ונעדרת תיירים לבין עיר משגשגת שמלונות תפוסים בה עד אפס מקום, יכול להופיע רק בירושלים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במלון קראון פלזה אמרו לחדשות 2: "יש שני חדרים בכל המלון בחג, זה מה שנשאר, ממש מפוצץ" - ובדן פנורמה השיבו: "יש כרגע מקומות, לא הרבה אבל יש עדיין. זה כמעט מלא, חדרים אחרונים". רמה אורם, מנכ"לית דן פנורמה, הסבירה: "אנשים מתחילים להזמין מסוכות לסוכות, שנה מראש. אנשים יוצאים מכאן ומזמינים לסוכות הבא"
מיהם התיירים שמגיעים לירושלים? משפחת דויטש מניו יורק, למשל, יחגגו בר מצווה לבן רון - וגם יטיילו בעיר במהלך סוכות. בראני, אם המשפחה, ציינה: "אני באופן אישי אוהבת את העיר העתיקה, אני יכולה ללכת ברחובות כל היום". גם בנה מודה: "זו חוויה נהדרת להיות כאן בסוכות, במיוחד כשבר המצווה שלי מתקרבת".
זאת לא הפעם הראשונה שלהם בישראל. השנה הם החליטו על טיול ארוך, שממשיך לים המלח, משם לצפון, אבל מתחיל קודם בבירת ישראל – בין ממילא לשוק מחנה יהודה. ירושלים נהנית מהעלייה הכוללת במספר התיירים שנכנסים לישראל, עלייה של 25%, שנגרמת בין היתר בשל קמפיינים בהובלת שיר אלמליח - אבל גם בגלל שהתמונות מגל הסכינאות הפכו לנפוצות פחות ופחות. "שכחנו שהיה עימות בעזה לפני שלוש שנים", נימקו במשפחת דויטש. "זה חלק מהחיים, אבל יש לנו את צה"ל שמגן על המדינה ואנחנו לא רוצים להיות בשום מקום אחר".
מדובר בתקופה אחרת בירושלים: סליחות לצד פסטיבל תיאטרון מיוחד, בתי אמנים ומתחמים עשירים של קולינריה, היסטוריה וכמובן דת ומסורת. השמועות הגיעו גם אל התיירים, ולפי מספר המקומות הפנויים בחדרי המלון – נראה שהם נוהרים אל העיר.