ביטוי נוסף ומעיק של יוקר המחיה בישראל ניתן למצוא גם בתחום מוצרי התינוקות, שבו מתברר הישראלים לא חוסכים ומשלמים אלפי שקלים ועד פי שניים יותר מעמיתיהם במדינות אירופה ובארצות הברית עבור אותם המוצרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את ההוצאה הכבדה ביותר משלם זוג ההורים הישראלי הטרי על עגלת תינוק, זאת מבלי לדעת שפערי המחירים מגיעים לעד 700 שקלים בהשוואה למחירה בחו"ל.
לצורך ההשוואה, מחירה של עגלת בייבי ג'וגר סיטי-מיני בישראל הוא 2,490 שקלים, זאת בעוד שבלונדון מוצעת אותה עגלה למכירה ב-200 שקלים פחות, כשבארצות הברית ניתן לרכוש את העגלה במחיר הנמוך ב-700 שקלים מזה שבישראל.
פער המחירים העצום מורכב בעיקר משיעור הרווח שמבקשים לגזור לעצמם היבואן והחנות, העומד על 1,206 שקלים. לכך מוסיפים את שיעור המע"מ בסך 225 שקלים, ואת עלות בדיקת המוצר במכון התקנים ואת הובלתו בסך כולל של 76 שקלים. "המחיר בישראל הוא כמה מונים מכל העולם", מסביר אברי קציר, יבואן מקביל למוצרי תינוקות ברשת בייבי סטאר. "אין סיבה בעולם שעגלה שנמכרת בארה"ב ב-350 דולר לא תימכר באותו המחיר בישראל. זה קורה כי היבואנים רוצים להרוויח".
פער המחירים נשמר גם בקטגוריית המוצרים הקטנים, שנמצאו זולים יותר באופן גורף בחוץ לארץ. כך למשל מנשא תינוקות בייביבורן אוריג'ינל שנמכר בישראל ב-485 שקלים עולה בהונג קונג 50 שקלים פחות, ובלונדון צונח מחירו ל-285 שקלים.
אחת האפשרויות לעקיפת תוספת היוקר היא כמובן באמצעות הזמנות באינטרנט, שם ניתן למצוא את מרבית המוצרים במחירים הזולים במאות אחוזים ממחירם בארץ וכך לחסוך אלפי שקלים. הילדים מצדם, לא ירגישו בהבדל.