ביקור בבית חולים הוא כנראה לא הביקור המועדף על רובנו, אך לפעמים הוא הכרחי. אם זה לבדיקות או טיפולים או לביקור קרובים. אך ביקור כזה תמיד מלווה בהוצאה כספית לא קטנה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
10 שקלים עבור פחית קולה, 12 שקלים עבור בקבוק נסטי ו-12 שקלים עבור ביסלי. את המחירים הללו, שפורסמו אתמול בעיתון גלובס, מצא אזרח שביקר אתמול במיון הילדים של בית החולים רמב"ם - מחיר הגבוה בעשרות אחוזים מהמחיר ברשתות שיווק. אז יצאנו לבדוק מה המחירים בבתי חולים אחרים ברחבי הארץ.
בבית החולים איכילוב המחירים קצת נמוכים יותר, אך עדיין גבוהים בעשרות אחוזים ממה שתמצאו בסופר או אפילו בקיוסק ליד הבית. בקבוק נסטי במכונת השתייה נמכר בעשרה שקלים, כך גם פחית מנגו. חצי ליטר קולה מצאנו ב-8 שקלים ואת הביסלי שנמכר ברמב"ם ב-12 שקלים מצאנו באיכילוב -5 שקלים פחות.
בקפיטריה שרחוקה צעדים ספורים - המחירים כבר גבוהים יותר: קולה נמכרת ב9 שקלים וחצי. הפוך בכ-12 שקלים. אם תרצו כריך, המחיר מתחיל בתשעה שקלים וזה נחשב למחיר נמוך.
הקפה חם, המחיר גבוה
בסניף קפה קפה בתוך בית החולים - כריך חביתה, הכריך הזול ביותר שם, יעלה כ-29 שקלים. בסניף דיל מיוחד לכריך ושתיה ב-37 שקלים. גם בבית החולים שיבא כריך הוא לא דבר זול - לא תמצאו שם כריך בפחות מ-16 שקלים.
ומה לגבי הקפה? מחירו נע בין 10-14 שקלים בבית הקפה או בקפיטריה. ובקבוק חצי ליטר קולה עולה כ-9 שקלים. במכונה האוטומטית תוכלו את הבקבוק בשקל וחצי פחות.
ולרוב שמגיעים לבית חולים משלמים גם על חניה. באיכילוב תשלמו עבור השעה הראשונה 16 שקלים וכל רבע שעה נוספת 4 שקלים נוספים. כלומר אם שהיתם שלוש שעות בבית החולים תשלמו כ-50 שקלים.
בשיבא תל השומר החניה היא חינם, לחצי שעה הראשונה, אם תישארו דקה יותר תיאלצו להיפרד מ-20 שקלים שיחזיקו ל-15 שעות. המחירים הגבוהים בבתי החולים הם לא דבר חדש - ב"תכנית חיסכון" נחשף בעבר המצב במספר כתבות. עכשיו רק נותרה השאלה - מי ירים את הכפפה?
תגובת בית החולים איכילוב: "במתחם לא קיים חניון למבקרים, והוא נשען על חניון המופעל ע"י חברה פרטית, והינו באחריותה הבלעדית. עקב כך, יש לבית החולים השפעה מוגבלת על תעריפי החניה. הנהלת בית החולים להסדר עם החברה המפעילה את החניון בדבר הנחות והקלות למטופלים. מחירי המזון והשתייה נקבעים במכרז על ידי הזכיינים וההכנסות משמשות לרווחת החולים".
תגובת בית החולים שיבא: "לגבי החניה - חישבנו ומצאנו שרוב החונים מרוויחים מהסדר החנייה הקיים. לגבי מכונות השתייה - על מנת לממן את משרד הבריאות והאדמינסטרציה המוגזמת שלו".