בקיץ הנוכחי יעברו בנתב"ג לא פחות מ-310 אלף נוסעים שבחרו באפשרות הזולה: במקום אוכל וסרטים, טיסת לואו-קוסט שחותכת בעלויות החופשה ליותר מ-50 יעדים בעולם. מדובר בעלייה של 34% לעומת השנה שעברה של הנוסעים שמצמצמים את עלויות הטיסה בכ-11% בממוצע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אולם יחד עם החסכון במחיר הכרטיס, מצטמצם דבר נוסף: במקום לרגליים. זו כבר ממש תופעה: בית משפט בארצות הברית אפילו הורה לאחרונה לבחון האם מידת המושב והמרחק בין השורות שקטנו מאוד בשנים האחרונות, יכולים להשפיע על בטיחות המטוס. אחת השופטות אף אמרה כי "מדובר בהתכווצות מדהימה של המושבים".
אז בעוד שנציג ישראייר מבטיח כי "המטרה היא כן להכניס כמה שיותר מושבים, אבל לא לפגוע בנוחות ולא בבטיחות הנוסעים", כדאי לבדוק מה בדיוק כוללת - ולא כוללת - טיסת הלואו קוסט. למשימה גויסו שלושה מומחים: עידו קוזיקרו, שצבר אלפי שעות טיסה במסגרת עבודתו ככדורסלן; תום אביב, זוכה העונה השישית של מאסטר שף שמטייל לא מעט בעולם; ואורן גבעוני, שכבר שני עשורים עובד כטייס.
אותו מטוס - הרבה יותר מושבים
טיסות לואו קוסט לאירופה נעשות בשני סוגי מטוסים: איירבוס 320 ובואינג 737. אל על UP בחרה באפשרות השניה ליעדים כמו קפריסין, פראג, ברלין ובודפשט. בעוד שהמרווח הממוצע לרגליים במטוס רגיל הוא 78 סנטימטרים. במושב תיירים של אל על UP הוא מצומצם מעט יותר ועומד על 76 סנטימטרים, כאשר כיסא במקום מועדף עם יותר מקום לרגליים מגיע בתוספת של 30 דולר לכרטיס.
בחברת וויזאייר בחרו באפשרות השנייה, איירבוס 320, ליעדים כמו רומניה, פולין, לונדון והונגריה. במקרה זה הייתה תמימות דעים בקרב הנסיינים היא של צפיפות. בחברה זו מושב מועדף מגיע עם תג מחיר של 63 שקלים. בישראייר המרווח לרגליים דומה לזה של אל על, והמושבים רחבים מעט יותר משל אל על ושל ווייזאייר. מושב עם קצת יותר מרווח לרגליים יעלה 20-25 דולרים נוספים. ההבדלים נובעים ממדיניות שונה בחברות: בעוד שישראייר מכניסה לאיירבוס 174 מושבים, בוויזאייר מכניסיים 180 ובאיזיג'ט 186 - וזה מיתרגם לצפיפות רבה יותר.
ואם במהלך הטיסה תוקף הרעב, בטיסות הלואו-קוסט מציעים גם מזון קליל - בתשלום. באל על UP ניתן לרכוש כריך בשבעה דולרים (25 שקלים), סלט בתשעה דולרים (32 שקלים) ומוזלי בחמישה דולרים (18 שקלים). בווייז האפשרויות מצומצמות יותר, כשניתן לרכוש קופסת ארוחה כשרה בחמישה אירו (21 שקלים) או כריך קטן בארבעה אירו (17 שקלים). ובישראייר? כריכים וסלט במחיר אחיד, 7 דולרים (25 שקלים). והטעם? דווקא מפתיע לטובה.