בעקבות ביקורת קשה על דרך הבאת העגלים לישראל והתנאים הקשים במכולות תוך התעללות בחיות, יוזם משרד החקלאות שינוי שאמור על פי המשרד גם להפחית משמעותית את יבוא הבשר החי לישראל ובדרך עקיפה להוזיל את מחירי הבשר בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי התקנות היום, בשר שמשווק מצונן בטמפרטורות של 0 מעלות עד 45 ימים גורם ליבואנים להעדיף ולייבא עגלים חיים לישראל ולבצע את השחיטה פה. התקנות החדשות יגדילו את מספר הימים ל-90 כך יוכלו לבצע את השחיטה בחו"ל ולייבא את הבשר לכאן.
גורם במשרד החקלאות טוען כי המהלך יאפשר ליבואנים גם להוזיל את העלויות וגם להגדיל את הייבוא ארצה. גורמים מקצועיים טוענים כי המהלך המתוכנן לא צפוי לפגוע באיכות הבשר שכן במדינות ה-OECD תוקף הבשר המצונן עומד על 120 ימים.
"אנחנו מייבאים יותר בשר שחוט, צנון, מצונן ומקורר" , אמר שר החקלאות אורי אריאל. "אנחנו נוציא פה הנחיות חדשות איך מובילים בעלי חיים, וזה יהיה חלק מהרישיונות של היבואנים. והדבר השילשי כמובן, הניסיון לגדל פה בארץ יותר ולתת לבוקרים פה יותר אפשרויות על ידי זה שנחסוך את ההובלה הימית.