אחרי שבתחקיר "תוכנית חיסכון" התגלו זבובים ב"ארומה תל אביב", מאפים מופשרים ב"ארקפה" ועוגות שנשמרות עד ארבעה ימים ב"לנדוור", בחלק השני של תחקיר המאפים בישראל יצאנו לבדוק מה קורה בשאר הרשתות. בחלקן התגלו הטעיות צרכנים חמורות ובחלקן דווקא פעלו בשקיפות מלאה. בעקבות התחקיר הרשות להגנת הצרכן תחקור את הנושא.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ברשת "רולדין" המאפים והעוגות מאוכסנים בתצוגה פתוחה לחלוטין במשך כל היום, ובסניפים טוענים כי המאפים טריים. אך כשהצגנו את עצמנו כנשים בהיריון הבנו שהמאפים לא תמיד נאפים באותו היום, אחרי שמנהל הסניף אמר שאת עוגת השאר שוקולד שומרים למחרת.
לא רק את בתי קפה אלא גם מרכולים. ברשת "יינות ביתן", נחשבת לשנייה בגודלה בישראל עם 190 סניפים ברחבי הארץ, מתחייבים כי הם זורקים מדי יום את המאפים שנשארו ואף הציגו לנו דוחות השמדה. בכניסה לסניף המאפים נמצאים בתפזורת ונגישים למגע יד אדם.
"זאת הטעיית הצרכן"
גם כאן, כשהצגנו את עצמנו כנשים בהריון התמונה השתנתה לחלוטין - מסתבר שאת חלק מהמאפים הם משאירים ומוכרים גם ביום למחרת, אחרי ששמים במקרר, מחממים ומחזירים.
מיכאל אטלן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן, אמר בתגובה: "אם אני כצרכן שואל על מאפה ספציפי או על סוגים של מאפים: מה אתם עושים בדרך כל איתם ואם הם טריים מהיום, ואומרים לי דברים לא נכונים - זאת הטעיית הצרכן".
לעומת זאת, בבדיקה שלנו ברשתות בתי הקפה "קפה קפה" ו"קפה ג'ו", ורשתות השיווק "שופרסל", "מגה" ו"יוחננוף" - פעלו בשקיפות מלאה ולא הטעו צרכנים.
בעקבות התחקיר הרשות להגנת הצרכן מתכוונת לחקור את כל הרשתות שהופיעו בתחקיר ולבדוק את כל ההטעיות. ההטעיה המדוברת נחשבת לשקר בנוגע לטיב המוצר ושיווק המוצרים הממוחזרים ב"תחפושת" של מאפים טריים עלול לעלות לאותן חברות הרבה כסף.
תגובת רולדין: "עוגות השמרים עשויות מחומרי הגלם האיכותיים ביותר וללא חומרים משמרים. אפייתן מתבצעת בסניפי הרשת מדי יום ולאורך כל שעות הפעילות. על פי נהלי הרשת, מכירת עוגות אלו מותרות עד ליממה מרגע אפייתן".
תגובת יינות ביתן: "כלל המאפים מושמדים מכל סוף יום ולמחרת נמכרים מאפים טריים. מבדיקה ראשונית שערכנו גם באותו היום נזרקו המאפים ויש תיעוד לכך".