מעבר לימי החופש הארוכים והארוחות המשפחתיות הטעימות, תקופת החגים הביאה איתה גם כמה בשורות פחות משמחות, ובהן - עלייה ניכרת במחירי מוצרי המזון הבסיסיים, ובעיקר במחירי הפירות והירקות. אלא שעכשיו החגים מאחורינו, ההיצע תואם לביקוש, והמחירים מתחילים לצנוח.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כך, לדוגמא, האבטיח שהישראלים כל כך אוהבים לאכול בימי הקיץ החמים עלה רק לפני שבועיים כ-9 שקלים לקילו, ואילו עכשיו המחיר עומד על 3.9 שקלים בלבד. נעבור לגמבה שבשבוע שעבר עלתה בין 15 ל-20 שקלים לקילו והיום כבר מוצעת למכירה תמורת 8-10 שקלים, כמחצית מהמחיר הקודם.
העגבניות, מצרך בסיסי בכל סלט, עלו בשבוע שעבר 4.9 שקלים לקילו והיום - 2.9 שקלים בלבד. גם האפרסק יורד מ-13 שקלים לקילו בשבוע שעבר ל-9 שקלים לקילו אחד כיום.
הענבים, לעומת זאת, ממשיכים להיות יקרים - 30 שקלים לקילו, והדבר קשור לבעיות סביב ייבואם לארץ. ואילו האבוקדו מזנק ועולה מ-15 שקלים לקילו בשבוע שעבר ל-20 שקלים היום. ואם ניקח בחשבון את העובדה שהקיץ הוא כבר לא כל כך העונה של האבוקדו - אולי בכלל כדאי לוותר ולהשאיר אותו על המדף.