מחירי המזון והשתייה בדוכנים בבתי החולים, אלו המיועדים למטופלים ולקרוביהם, גבוהים במיוחד. מפעילי העסקים טוענים שהסיבה היא דמי השכירות המופקעים שדורשים בתי החולים עצמם. ואכן, מבדיקה של החדשות שנעשתה בבתי חולים שונים, השכירות עבור דוכן קטן יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש. מפעילי הדוכנים מצהירים: אם דמי השכירות ירדו, איתם ירדו גם מחירי המוצרים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
התקציב שמספקת המדינה לבתי החולים אינו מספיק והם נאלצים לייצר מקורות הכנסה נוספים, שמתגלגלים לבסוף אל האזרחים המטופלים. "רמת השכירות של בתי החולים לא הגיונית, מאוד יקרה ולא פרופורציונלית", סיפר מפעיל בדוכן בבית החולים בילינסון שבפתח תקווה. "לכן המחירים הם גבוהים".
ואכן דמי השכירות החודשיים בעבור הפעלת דוכן מזון קטן בגודל של 12 מטר מרובע עלולים להגיע גם ל-60 אלף שקלים, כפי שנמצא בבית החולים קפלן שברחובות. בבית החולים בילינסון שבפתח תקווה השכירות החודשים עבור דוכן כזה תהיה 55 אלף שקלים , 45 אלף שקלים בבית החולים מאיר שבכפר סבא ובסורוקה שבבאר שבע דמי השכירות החודשיים יעמדו על 30 אלף שקלים.
לשם השוואה, בבית החולים קפלן בעלי הדוכנים משלמים דמי שכירות גבוהים פי 17 מהשכירות שמשלמים בעלי עסקים בלב תל אביב, העיר היקרה בישראל. המפעילים טוענים שאם מחיר השכירות ירד תהיה הוזלה גם במחירי המזון. על פי דבריהם, אם דמי השכירות ירדו בחצי מסכום הנוכחי, מחירי המוצרים יוזלו בשלושה עד חמישה שקלים לפחות.