הסוף למחירים המופקעים של מוצרים ללא גלוטן? אחרי שורה של חוקים שניסו לחוקק בנושא ושנועדו להגביל את המחירים הגבוהים של מוצרים ללא גלוטן, בחודשים האחרונים גובשה במשרדי הבריאות והאוצר תכנית שככל הנראה תוביל לפתרון מצוקת חולי הצליאק.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בחודשים הקרובים יתפרסם מכרז פומבי לייצור לחם ללא גלוטן ליצרני לחם קיימים וגם לשחקנים חדשים שירצו להיכנס לשוק. החברה שתציע את מחיר הלחם ללא גלוטן הנמוך ביותר, תזכה במכרז ובסבסוד ממשלתי שלפי ההערכות יגיע עד 10 מיליון שקלים בשנה. זו השיטה שהמשרדים החליטו שתהיה היעילה ביותר להוזלת מחירים, כיוון שבדרכים אחרות קשה מאוד לגרום ליצרנים למכור את המוצרים הללו במחיר מופחת.
ובנוסף - במשרד הבריאות מתכוונים להעלות כבר במושב הכנסת הבא תקנות שיקלו על מפעלים לקבל אישור לייצר מוצרים ללא גלוטן, מהלך שינסה לשבור מעט את הריכוזיות בשוק הזה, שבו מחירו של לחם לבן ללא גלוטן יכול להגיע ל-12 שקלים. 5 פיתות ללא גלוטן עולות בערך 17 שקלים ואילו כיכר לחם במאפיות פרטיות יכולה להגיע עד 35-30 שקלים - זאת בזמן שמחירו של לחם רגיל ומפוקח עומד על 6-7 שקלים.