אורין מתמודדת עם מחלת הסרטן כבר שנים. בכל פעם שנדמה לה שהצליחה לנצח את המחלה - היא חוזרת. "חליתי בפעם הראשונה ב-2013, היה לי סרטן שד", היא אמרה לחדשות 2. "ביולי האחרון חליתי בלוקמיה. היום אני מחלימה מהלוקמיה ומתמודדת עם היום שאחרי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת ההתמודדות, אורין רוצה לטוס לחו"ל כדי ליהנות ולשכוח מעט מהמחלה. אבל גם כאן, כמו בהתמודדות עצמה, צצים קשיים. "זה יעלה לך 2.35 דולר ליום", אמרו לה בכלל ביטוח, "וכל מה שקשור למחלה - את לא מבוטחת".
גם במוקד של ביטוח 9 מיליון הבהירו לאורין: "הביטוח לא מכסה מחלה ממאירה". רבות מחברות הביטוח פשוט לא רוצות לקחת על עצמן את הסיכון, ומסרבות לכסות את מצבם הרפואי של חולי הסרטן בחו"ל.
"בעולם שלנו, של החולי סרטן, אחרי טיפולים כימותרפים, המערכת החיסונית מאוד ירודה וברגע שיש איזושהי החמרה כמו חום, אני חייבת להגיע לקבל טיפול רפואי בבית חולים", הסבירה אורין. "אם אין לי את התחושה ללכת ליהנות במקום, ולא לפחד אם קורה משהו, אז אין לי טעם לנסוע".
"מרגישה כאילו שאני פגומה"
גם בינת חלתה בסרטן השד, הבריאה, אבל הסרטן חזר שוב: הפעם בעצמות. היא נתקלה באותה בעיה בדיוק כשביקשה לדעת אם חברת הביטוח תבטח את הנסיעה שלה לחו"ל. "התשובה הייתה 'לא מבטחים', מה יש לי לענות?", תהתה בינת. "מה, אני אתווכח איתם? הם בסך הכל מונעים ממני לרצות להמשיך לחיות כי ההנאה שלי היא לנסוע ולבלות".
לבסוף מצאה בינת חברת ביטוח שהסכימה לבטח חולי סרטן פעילים, והצליחה לטוס בראש שקט. אבל השירות הזה עולה לחולי הסרטן הרבה כסף - בין 7 ל-20 דולרים ליום. לשם השוואה, מחיר הביטוח עבור יתר האוכלוסיה עומד על כ-2 דולרים ליום בממוצע.
למרות העובדה שהצליחה למצוא חברה שתבטח אותה, התחושה הקשה שליוותה את בינת בזמן החיפוש אחר חברת ביטוח, לא תתפוגג בקרוב. "אני מרגישה כמו מוקצה, כאילו שאני פגומה", היא אמרה. "למה נגמרו החיים שלי? ברוך השם, אני מתפקדת. למה לקחת ממני את ההנאה שלי?".
מכלל ביטוח נמסר בתגובה: "אנו בודקים כל מועמד לביטוח לגופו של עניין"
מ-9 מיליון וביטוח ישיר (איי.די.איי ביטוח) נמסר בתגובה: "החברה מבטחת נוסעים החולים במחלות קשות שונות, ביניהן מחלות ממאירות, אשר לא עברו טיפולים במחצית השנה שקדמה לנסיעה ומחריגה חולים העוברים טיפולים בתקופת הנסיעה".