שוק מעדני החלב מגלגל יותר מחצי מיליארד שקלים בשנה, אחת הבעיות בתחום הזה היא שלרוב כמות הסוכר לא מופיעה על האריזה. בדקנו יחד עם התזונאית נעמה שירזי איך אפשר לדעת כמה סוכר יש במעדן - והתוצאות לא מעודדות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בשנת 2020 החוק משתנה והחברות שמייצרות את המעדנים יחויבו לכתוב כמה כפיות סוכר יש בכל מעדן, אך בינתיים שירזי הסבירה כיצד לחשב את כמות הסוכר במקרים שהיא לא מצויינת: "מוצר שמסמן לנו לדוגמה רק פחמימות, אנחנו לוקחים את מספר הפחמימות במוצר מורידים ארבעה גרם של לקטוז, סוכר טבעי שאנחנו רוצים בכל מוצר ואת התוצאה מחלקים בארבע".
הסוכר שמופיע על האריזה יוכל יכול לכלול את הסוכר שיש בחלב, הסוכר שיש בפרי וסוכרים מוספים. בדקנו את המעדנים הנמכרים ביותר: יולו של תנובה, אקטימל של שטראוס, יופלה פרי ואת המעדן הנפוץ בקרב תינוקות וילדים - גמדים של שטראוס, מולר מעדן אורז, מילקי, באדי ודני.
ביולו של תנובה יש כארבע כפיות סוכר לפחות, במעדן של כ-120 גרם. גם באקטימל של שטראוס, שמשווק כמעדן שמסייע לחיזוק ההגנה הטבעית של הגוף יש כמות סוכר גדולה: 2 ורבע כפיות סוכר בבקבוק של 108 גרם. "מה שלי מפריע כדיאטנית שיש אישור להכניס אותו לגנים", מסבירה שירזי. "אסור להכניס דני ומילקי מכיוון שהם ממותקים, אך אקטימל ממותק באותה המידה".
במעדן יופלה "אפרסק מאוהב" או "תות שובב" מצאנו כ 2.8 כפיות סוכר - כמעט שלוש כפיות במעדן של 150 גרם. במעדן גמדים של שטראוס שמכיל סך הכול 80 גרם יש 3 כפיות סוכר. מעדן אורז במתיקות עדינה של "מולר" יש יותר מ-3 כפיות סוכר. בבאדי, מילקי ודני מצאנו בין 2-3 כפיות סוכר.
לסיכום: במעדן יולו מצאנו את הכי הרבה כפיות סוכר, בשאר המעדנים בין 2-3 כפיות, וכמובן יש גם את המעדנים שאינם מכילים סוכר כלל. אין ספק שמעדן חלב הוא אחד הפתרונות הזריזים והנוחים להשקיט את הרעב - אבל גם חשוב לדעת ולחשב מה בדיוק אתם מכניסים לפה.