החלטתם לשלם את מיטב כספכם על קורס מיוחד ואטרקטיבי אבל אחרי השיעור הראשון הבנתם שזה לא בשבילכם כך שאתם מעדיפים לבטל את ההרשמה. מקרה דומה קרה לבת הזוג של אורי, אך אז נודע לה שהיא לא זכאית כלל להחזר כספי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"בת זוגי נרשמה לקורס של תשעה חודשים בוול-סטריט ושילמה עליו 8,500 שקלים מכספי הפיקדון שלה", הוא מספר. "אנחנו סטודנטים, הסכום הזה מאוד משמעותי עבורנו. נוצר בעצם אבסורד שמפגש אחד מתוך קורס של תשעה חודשים בעצם שולל את אופציית הביטול שלנו".
אלא שמסתבר שהחוק בכלל מאפשר מצב שכזה והוא מסדיר את תנאי הביטול של קורסים רק בטרם התחילו. מי שנרשם לקורס יכול לבטל אותו לחלוטין בתוך שבועיים מההרשמה אם נותרו שבועיים לפחות עד לפתיחת הקורס. המצב טוב יותר עבור מי שנרשם דרך האינטרנט, אז ניתן לבטל כל יודע נותרו יומיים לפתיחה.
דוח של "אמון הציבור" בדק מאיזו חברה ניתן לצאת בקלות יחסית ואיזו חברה מערימה קשיים. מהממצאים עלה כי ה"ג'רוזלם פוסט" למשל מאפשר החזר של 70% מהתשלום כל עוד הביטול נעשה בחודש הראשון. לעומת זאת, בוול-סטריט לא אפשרו להחזיר את הכסף כלל מהרגע שבו הקורס התחיל.
תגובת וול סטריט: מדיניות הביטולים הינה בהתאם לחוק ואף מיטיבה על פניו, והמדיניות מוסברת בפירוט ללקוחותינו לפני החתימה על ההסכם.
תגובת הג'רוזלם פוסט: דמי הביטול הינם לפי חוק בין 30-50% וזאת מכיוון שהחברה נערכת ומקיימת הכשרות בעלויות גבוהות לצורך מימוש העסקה.