שטר כחול וחדש, אבל גם מזויף: רק לפני שבועיים הושק רשמית השטר החדש על סך 200 שקלים עם דיוקנו של המשורר נתן אלתרמן והופץ בחגיגיות לבנקים ולכספומטים, אלא שכבר כעת נפל השטר הכחול לידיהם של זייפנים - שהנפיקו שטרות דומים אך מזויפים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המשטרה עצרה היום (חמישי) 5 חשודים שזייפו מספר שטרות של 200 שקלים וניסו לשלם עמם במספר תחנות דלק באזור כרמיאל ובאזור מחניים.
במשטרה קיבלו תלונות על התשלום בשטרות המזויפים - ושני כלי הרכב של החשודים נעצרו באזור ראש פינה. 5 חשודים תושבי הכפר טובא זנגריה נעצרו, נחקרו - ונכלאו.
מדובר עד כה ב-4 מקרים בהם הצליחו החשודים בעורמה לשלם בשטרות המזויפים תוך הסחת דעת של המוכר בחנות הנוחות. הבוקר תבקש המשטרה להאריך את מעצרם בבית משפט השלום בקריית שמונה.
"היכרות עם סימני הביטחון תוביל לזיהוי שטרות מזויפים"
השטר החדש, השני בסדרת השטרות החדשים, אמור להציג "סטנדרטים מתקדמים של ביטחון, חדשנות ונגישות" - כך הציגו את השטר החדש בבנק ישראל עם השקתו, לפני כשבועיים. אלא שנראה שגם אמצעי הביטחון המתקדמים האלה ומגוון סימני הביטחון על השטר המיוצרים בטכנולוגיות שונות, לא סייעו במאבק בזייפנים.
"ניסיונות לצלם שטרות ולהדפיס שטרות מזויפים היו ויהיו", מסרו בתגובה מבנק ישראל. "סימני הביטחון בסדרת השטרות החדשה, שהם מהמתקדמים בעולם וברורים ופשוטים לזיהוי, מבטיחים שמי שיכיר את סימני הביטחון ידע לזהות שטרות מזויפים. ניתן להיווכח בכך בקלות מהתבוננות בדוגמאות הזיופים".
"בדיקת השטרות פשוטה ומהירה", נמסר בנוסף, "אנו קוראים לציבור לבחון כל שטר שהוא מקבל לידיו, לרבות שטר ה-200 החדש". מידע מפורט על סימני הביטחון וזיהויים נמצאים בסרטון המצורף לידיעה ובאפליקציה המיועדת לכך שהשיק בנק ישראל וניתנת להורדה בחנות האפליקציות של אפל וגוגל.
מהמשטרה נמסר בתגובה: "מבלי להתייחס פרטנית לפרסום זה או אחר, אשר מטבע הדברים אין בו כדי להצביע כשלעצמו על חשד לזיוף, משטרת ישראל מטפלת בסוגיית זיוף כספים במלוא כובד הראש בשיתוף פעולה הדוק עם בנק ישראל והשנה נחשפו מספר פרשיות שניהלה המשטרה בגין חשדות בתחום, במסגרתן נתפסו מעבדות זיוף והוגשו כתבי אישום כנגד חשודים".