ליל הסדר מתקרב, ובמקביל לניקיונות רובנו נערכים לארוחת החג. ברשתות השיווק כבר החלו למלא סלים לפסח. כדי לנסות ולצמצם יצאנו עם שושי ממסעדת "בכור את שושי" לעשות קניות לחג גם בתקציב ראוי, גם שלא יחסר וגם שחמות לא תעקם את האף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"לפני שמתחילים צריך להחליט מהו הסכום אותו נרצה להוציא", אומרת שושי אדיב. "אפשר לדוגמא לקנות כרוב, הוא לא יקר ויכול להעניק לנו מבחר של סלטים, או במקום צנוברים ב-30 שקלים קניתי שקדים ב-12 שקלים". אין מה לעשות, צריך לחפש איפה אפשר לצמצם כדי שהחג יהיה גם יפה וגם לא יקר.
ערכנו השוואה בין רשתות השיווק על 23 מוצרים בשני מתחמי קניות בכפר סבא ובבאר שבע. על פי חברת "פרייסל" שערכה עבורנו את ההשוואה עולה כי רשת ויקטורי היא הרשת הזולה ביותר בשני המתחמים בעוד רשת שופר סל דיל הייתה היקרה ביותר מבין שש רשתות השיווק שנבדקו. הפער בין הסל הזול ליקר עומד על כ-30%.
בלי לשטוף כלים ולהוריד את הזבל
בסל המוצרים הצנוע שהרכבנו, מחיר המנה עומד על 46.5 שקלים לסועד וזה מבלי לחשב את זמן העבודה במטבח.
מי שלא רוצה לטרוח בליל הסדר יכול להזמין שירות הסעדה מקצועי במחירים שנעים בין 60 ל-300 שקלים לסועד. הסיבה לכך ברורה: נמנעים מאוכל תעשייתי ומקבלים מנה שעשויה על פי דרישה וגם נמנעים מעמידה מול הסירים.
עוד דרך לחמוק מאירוח קרובים בחג ועמידה במטבח היא פשוט לקחת חופש. משפחות רבות כבר מאמצות את השיטה: חגיגות ליל הסדר בבית מלון. המחירים במלונות רק על הארוחות נעים בין 600 ל-1,250 שקלים למבוגר. עבור ליעד אביאל, שמתכוון לבלות את החג עם משפחתו במלון, התשובה ברורה: "לא שוטף כלים, לא מוריד את הזבל ובסופו של דבר באמת נהנה מחג חירות אמיתי".