התרחיש הזה של ימי החורף מוכר לכולנו: בגני הילדים ובמקומות העבודה החיידקים מדלגים מאחד לשני, ובכלל קשה מאוד להתחמק מהווירוסים שמסתובבים באוויר. אבל יש גם מי שמרוויח מהמצב: הרופאים מבהירים שכדי לטפל בשפעת, מומלץ להשתמש בתרופות להורדת חום והקלה על כאבים וכך רשתות הפארם ובתי המרקחת בקופות החולים מגדילים משמעותית את המכירות על חשבוננו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אבל כיצד ניתן לחסוך בעלויות? דוד עידן מאתר השוואת המחירים "פרייסל" טוען כי "מרבית, אם לא כל אזרחי מדינת ישראל מבוטחים בקופות החולים. יעשו טוב המבוטחים וירכשו את כל המוצרים והתרופות שהם צריכים בבתי המרקחת של קופות החולים". הסיבה לכך היא שהביטוח המשלים שאתם משלמים לקופות החולים מוזיל משמעותית את מחירי התרופות.
לדוגמה סירופ אקמול לילדים 100 מ"ל נמכר ברשת סופר פארם ב-27 שקלים, בעוד ברשת ניו פארם ניתן להשיג את המוצר בכמעט שבעה שקלים פחות. אולם אם תרכשו את הסירופ בבית המרקחת של קופות החולים תשלמו הרבה פחות: בקופת חולים כללית תשלמו 14.60 שקלים, במאוחדת 15.70 שקלים ואילו בלאומית 16 שקלים
דוגמה נוספת: תכשיר טיפות אוזניים אוטידין נמכר בפארמים השונים ב-16 שקלים, בעוד בקופות החולים ישנה הוזלה של חמישה שקלים. סירופ מוקוליט 250 מ"ל נמכר ברשתות הפארם ב-26 שקלים, אבל אם תשתמשו בהנחה שמספק לכם הביטוח של קופת החולים תשלמו עשרה שקלים פחות.
אז אם כבר נאלצנו למלא את ארון התרופות שלנו בימי החורף, בלי הרבה מאמץ אפשר לפחות לצמצם את העלויות.