ווארן באפט, ארכיון (צילום: רויטרס)
וורן באפט | צילום: רויטרס

המיליארדר האמריקני וורן באפט רוכש את יתרת המניות (20%) של משפחת ורטהיימר בחברת ישקר הישראלית תמורת 2.05 מיליארד דולר. בשנת 2006 רכש באפט 80% מהחברה תמורת 4 מיליארד דולר.

 רכישת ישקר בשנת 2006 הייתה הרכישה הגדולה ביותר שביצע באפט בזמנו מחוץ לשטח ארצות הברית, והרכישה הגדולה ביותר של חברה ישראלית אי פעם. אז נמכרה מניות החברה על פי שווי שוק של 5 מיליארד דולר, אך הרכישה הנוכחית משקפת שווי שוק כפול.

 חברת ישקר מעסיקה כ-2,500 עובדים בישראל ועוד כ-7.500 עובדים בעולם. החברה עוסקת בפיתוח ובייצור של כלי חיתוך ייחודיים לתעשייה ולהבים המשמשים חברות תעופה. החברה נוסדה על ידי סטף ורטהיימר והיו"ר שלה הוא בנו, איתן ורטהיימר. מנכ"ל החברה הוא יעקב הרפז.

 "מאז שישקר נכנסה לחיינו, שותפי צ'ארלי מאנגר ואני נהנינו מהשותפות עם החברה, עם משפחת ורטהיימר ומהנהלת ישקר", אמר באפט. "כפי שאתם יכולים להסיק מהמחיר אותו אנו משלמים על יתרת המניות, ישקר חוותה צמיחה משמעותית בשבע השנים האחרונות", הוסיף.

 גם יו"ר החברה איתן ורטהיימר הגיב על רכישת יתרת המניות: "ההשקעה של וורן באפט בישראל מהווה הבעת אמון אדירה בחברה ובמדינת ישראל. מדובר בהשקעה הגדולה ביותר שנעשתה אי פעם בחברה ישראלית ואם באפט אומר שזו ההשקעה הכי טובה שעשה – זה לא בגלל העיניים היפות שלנו".

 לדברי ורטהיימר, באפט הבטיח שחברת ישקר תישאר בישראל: "הכי חשוב מבחינתנו זה שבאפט הבטיח שכל עוד הוא חי, שיהיה בריא, ישקר לא תצא מגבולות ישראל". ורטהיימר הדגיש כי לא צפויים בהנהלת החברה, אולם הוא צפוי לפרוש מתפקידו כיו"ר לטובת המנכ"ל יעקב הרפז. "זה מה שסטף חלם תמיד: חברה שתייצר ותצמח בישראל ותיצור מקומות עבודה", סיכם ורטהיימר.

 על פי פרסומים קודמים, מאז נרכשה ישקר בידי באפט, הכפילה את הכנסותיה ולמרות המשבר הכלכלי העולמי בשנים האחרונות – הן האמירו על פי הערכות לכ-3 מיליארד דולר ב-2011. ישקר היא חברה פרטית שלא נסחרת בבורסה, וכך לא חלה עליה החובה לדווח על ההכנסות ועל רווחיה. עם זאת, מדובר באחת החברות המובילות במשק, שנהנות מהטבות נרחבות בתוקף החוק לעידוד השקעות הון.