הודעות בקבוצת וואטסאפ משפחתית הפכו לראיה מכרעת במאבק משפחתי על ירושה של מיליוני שקלים שהתגלגל לפתחו של בית המשפט. במרכז הפרשה עמדה צוואתו של א', קשיש שנפטר והוריש את עיזבונו לאחייניתו. חלק מבני המשפחה התנגדו לצוואה ודרשו לבטלה, אולם לאחר דיונים בבית המשפט רובם הסכימו להסיר את התנגדותם ולקיים את הצוואה כלשונה. אחד המתנגדים, חיים (שם בדוי), שמתגורר בארה"ב, טען מאוחר יותר כי לא ידע על ההסכמה וכי עורך דינו פעל ללא סמכות.

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב בחן הודעות וואטסאפ שנשלחו בקבוצה המשפחתית והגיע לידי מסקנה כי חיים קיבל עדכונים שוטפים על ההליך, ואף שוחח בטלפון עם בני משפחה על הנושא. ההודעות הראו כי לא התנגד להסרת ההתנגדות בזמן אמת, מה שהוביל את השופטת לקבוע ששתיקתו והתנהלותו - ייחשבו כהסכמה שבדיעבד.

 

אילוסטרציה (צילום: 123RF‏)
סכסוך על צוואה בין בני משפחה הפך לדרמה משפטית. חתימה על צוואה (אילוסטרציה) | צילום: 123RF‏

בפסק הדין התבסס בית המשפט על עדותו המהימנה של נציג המשפחה, עדויות נוספות, ותכתובות הוואטסאפ. הודעות אלה, בצירוף שתיקתו של חיים ובני משפחתו בזמן אמת, הכריעו את הכף נגדו. ניסיונו לבטל את פסק הדין נדחה, והירושה נותרה בידי האחיינית כפי שנקבע מלכתחילה.

עו"ד בעז קראוס וחמוטל צרי סמינה, שייצגו את בת המשפחה בהליך, הסבירו: "המקרה ממחיש כיצד גם הודעות בקבוצות וואטסאפ משפחתיות יכולות להפוך לראיה משפטית קריטית. היום, בעולם הדיגיטלי, התעלמות או שתיקה עשויות להתפרש כהסכמה, גם בנושאים רגישים כמו צוואות וירושות".

עו"ד בעז קראוס (צילום: משה טסלר)
עו"ד בעז קראוס | צילום: משה טסלר