באחד הרגעים המוזרים בקמפיין הבחירות הגם ככה מוזר של דונלד טראמפ, הוא הופיע בסרטון שאינו תעמולה, אלא מכירה: המועמד לנשיאות מכר קלפי NFT דיגיטליים שהציגו אותו רוקד. זו הייתה לא רק דרך לגייס כסף בשעה שהקמפיין פיגר אחרי גיוס ההון של היריבה הדמוקרטית קמלה האריס, אלא גם קריצה מובהקת לשותפים החדשים של טראמפ - הקריפטו ברוז (Crypto Bros): גברים, לרוב לבנים, שמושקעים מאוד ומאמינים מאוד בתעשיית מטבעות הקריפטו, בין שבכספם או במרצם.

את ההוכחה הניצחת לקשר החדש הביא שער הביטקוין - הגדול והמוכר במטבעות הקריפטו - שזינק הבוקר לשיא כל הזמנים של יותר מ-75 אלף דולר למטבע. לצדו זינקו גם מטבעות קריפטו הרבה פחות חזקים, בהם גם מטבע הדוג'קוין הידוע לשמצה, שהסמל שלו מבוסס על בדיחת רשת של כלב ושהוא עצמו נולד כבדיחת רשת שהצליחה יתר על המידה.

החיבוק החם שמעניק עכשיו טראמפ לתחום הקריפטו הוא שינוי של 180 מעלות מבכהונתו הראשונה כנשיא, אז התייחס לכל תחום הקריפטו בחשדנות ובזלזול. אלא שמאז נראה שהוא הפנים את היקף הכוח של אנשי הקריפטו, ובעיקר את עומק הארנק שלהם, ואימץ דעות אחרות לחלוטין.

במקביל, בכירים בעמק הסיליקון שמושקעים בתחום החלו להזרים אליו כספי תרומות. לאורך הדרך הוא אף חבר לאילון מאסק - תומך קריפטו נלהב לכשעצמו - שגם המניה של חברת טסלה שבשליטתו טיפסה ביותר מ-3% על רקע תוצאות הבחירות.

תעשיית הקריפטו בהחלט זקוקה עכשיו לנשיא ידידותי. החורף הקשה שעבר הענף בשנתיים האחרונות בגלל סיפורי הונאה ורמייה של כמה מהפעילים הגדולים בתחום, ובראשם זו של מייסד בורסת FTX סם בנקמן פריד, הרחיקה ממנו רבים ממשקיעי המיינסטרים בארה"ב. שלל פרשות ההונאה הביאו על תחום הקריפטו רגולציה קשוחה יותר שנועדה להגן על המשקיעים הקטנים. אבל טראמפ, אם יעמוד בהבטחתו, צפוי לשחרר את רסן הרגולציה המתהדק ולאפשר לתחום לחזור לימיו הפרוצים והשמחים.

בשורש החיבור בין טראמפ לאנשי הקריפטו עומדת לכאורה התאמה מלאה בין ערכים של אמונה בשוק חופשי, סלידה מהתערבות הממשל המרכזי ובעצמאות כלכלית. בבסיס הקריפטו עומדת התפיסה שהמטבע שייך לאדם הפרטי ולא למדינה - הציבור הוא ששולט בו ומזיז את ערכו בלי תלות בבנק מרכזי.

אלא שהרעיון הזה עומד בסתירה להבטחת בחירות מרכזית הרבה יותר של טראמפ: הטלת מכסים משמעותיים על סחורה שיוצרה מחוץ לארה"ב. טראמפ חזר שוב ושוב במהלך הקמפיין על ההבטחה להטיל מכסים (tariffs) גבוהים, במיוחד על סין. הטלת מכסים סותרת במישרין את רעיון השוק החופשי האבסולוטי של הקריפטו ברוז ואת השאיפה לאפשר הזזה נטולת הפרעות של כספים, אבל חוסר עקביות אידיאולוגית אצל טראמפ היא לא משהו שצריך להפתיע אף אחד.

אם למדנו דבר אחד על טראמפ מהכהונה הראשונה שלו בבית הלבן זה שהוא נשיא הפכפך. המדיניות שלו יכולה להשתנות לפי מה שמצא חן בעיניו באותו יום. ולכן, יכול להיות שהשמחה הגדולה של חסידי הקריפטו פשוט מוקדמת מדי. יכול להיות שהוא ישמח מהר מאוד מלממש את ההבטחות שפיזר להם במהלך הקמפיין. מה שבטוח הוא שכמה מהאנשים עם הדעות הכי קיצוניות על הכיוון שאליו צריכה ללכת הכלכלה האמריקנית בכלל ותחום הקריפטו בפרט צפויים להיות קרובים מאד לאוזנו של הנשיא הבא של ארה"ב.