יוזמה שמקודמת בממשלה מציעה להגדיל את מענקי הפרישה למנכ"לי משרדים ממשלתיים ובכירים נוספים שמונו בפטור ממכרז ומסיימים את תפקידם. הצעת המחליטים שתאשר את התוכנית החדשה עשויה להגיע לאישור השרים כבר בישיבת הממשלה הקרובה מחר (ראשון), ובשלב זה דנים אם להעלות אותה או לא.
קידום היוזמה מגיע במקביל לכניסתן לתוקף בעוד ימים ספורים של שורה ארוכה של גזירות על הציבור העובד ב-1 בינואר. עם גזירות אלו נמנות גם דחייה של שנה בתוספות השכר לעובדי המגזר הציבורי, שאליהן התחייבה הממשלה בהסכמים קודמים.
נוסח הצעת המחליטים כולל תשלום מענקים שעשויים להגיע עד לכ-250 אלף שקל לפורש בממוצע. וזאת, "מבלי לגרוע מיתר תנאי סיכום ההעסקה להם הם זכאים", נוסח ההצעה. אם תאושר, צפויה ההצעה לזכות בתשלום המענקים קבוצה של כמה מאות בכירים, בהם מנ"כלים ומשנים למנכ"לים של משרדי ממשלה ויחידות סמך, מקביליהם ו"נושאי משרה בכירים אחרים" שהתמנו בפטור ממכרז.
היקף וגובה המענקים לכל פורש ייקבעו בהתאם לתנאים הספציפיים שלו. ההחלטה תזכה מנהלים שכיהנו עד ארבע שנים במענק שגובהו עד חמש משכורות חודשיות, ומנהלים שכיהנו יותר מארבע שנים במענק שגובהו עד 12.5 משכורות חודשיות. עבור מנכ"לים, זכאות זו היא בנוסף לזכאות הקיימת למענקי פרישה של עד לשלושה חודשי שכר. עבור משנים למנכ"ל, שלעיתים קרובות אינם מהווים גורם מקצועי במשרדי הממשלה, מדובר בזכאות חדשה.
אם ההצעה תאושר היא תחול על כל מנהל שסיים או יסיים את תפקידו מ-1 בדצמבר השנה.
בדברי ההסבר של הצעת המחליטים מצוין כי הבכירים שלהם מוצע לשלם את מענקי הפרישה זוכים כיום לתנאים "נחותים מול מנכלי"ם אחרים בשירות הציבורי ובהם מנכלי"ם בתאגידים סטטוטוריים, חברות ממשלתיות וקופות חולים", וכן "משל הכפופים אליהם ובהם סמנכלי"ם ויועצים משפטיים במשרדי הממשלה".
מההסתדרות נמסר: "אם הדברים נכונים מדובר בשערוריה. השעה היא קשה ובשעה זאת על כולם להיכנס מתחת לאלונקה כולל הבכירים ביותר. אני מציע לנוגעים בדבר לבטל את הכוונה וללמוד מעובדי המגזר הציבורי שמבינים את גודל השעה שתרמו את חלקם וממשיכים לעבוד ולשרת את הציבור בישראל במסירות".