בנק ישראל הותיר את הריבית במשק על כנה, בגובה 4.5%, בהתאם לציפיות. זו הפעם השביעית ברציפות שהוועדה המוניטרית בבנק מותירה את הריבית ללא שינוי. בהתאם, גם ריבית הפריים לא משתנה ונשארת בגובה 6%.

לפי הודעת בנק ישראל, המשך "אי הוודאות הגיאופוליטית" - כלומר המלחמה - "מוסיפה להקשות על הפעילות הכלכלית ומעכבת את חזרת המשק לרמת הפעילות שאפיינה אותו טרם המלחמה". בבנק מציינים כי פרמיית הסיכון של המשק ירדה בשווקים הפיננסיים אך נותרה גבוהה. 

הנימוקים המרכזיים בהחלטת בנק ישראל:

  • אי הוודאות הגיאופוליטית המתמשכת מוסיפה להקשות על הפעילות הכלכלית ומעכבת את חזרת המשק לרמת הפעילות שאפיינה אותו טרם המלחמה.
  • האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 3.5%, מעל הגבול העליון של היעד (1%-3%) וצפויה לעלות בחודשים הקרובים.
  • מאז החלטת הריבית האחרונה השקל התחזק: השקל יוסף בשיעור של 0.9% ו-6.4% מול הדולר והאירו בהתאמה. במונחים נומינליים אפקטיביים יוסף השקל ב-3.7%
  • המשק צמח ב-3.8% ברבעון השלישי במונחים שנתיים, אך הפער השלילי ביחס לקו המגמה נשמר. האינדיקטורים השוטפים לפעילות מצביעים על תמונה מעורבת לגבי הפעילות ברבעון הרביעי, עם נטייה קלה להיחלשות. שוק העבודה עודנו הדוק יחסית על אף התמתנות מסויימת בחודשים האחרונים.
  • קצב עליית מחירי הדירות התמתן אך המגבלות על פעילות ענף הבנייה עודן משמעותיות.
  • פרמיית הסיכון, כפי שבאה לידי ביטוי במרווח ה-CDS, ירדה באופן משמעותי בתקופה הנסקרת אם כי רמתה עדיין גבוהה מאוד ביחס לתקופה טרם המלחמה.

בבנק ישראל מציינים כי הציפיות לגבי האינפלציה הצפויה בעוד שנה מהיום ירדו וצפויות להיות בשלב זה מתחת ל-3%. עם זאת, בוועדה המוניטרית מעריכים כי קיימים מספר סיכונים להאצה אפשרית באינפלציה: ההתפתחויות הגיאופוליטיות והשפעותיהן על הפעילות במשק, מחסור מתמשך בעובדים, תנודתיות בשקל - וכן מה שבבנק מכנים "התפתחויות פיסקליות" שפירושן חוסר הצלחה של הממשלה להשתלט על התקציב ולהגביל את הגירעון הצפוי ויחס החוב של המדינה.