מסעדת "טפאו" בהרצליה, שהייתה במשך שני עשורים מוקד קולינרי אהוב ומוכר, תסגור את שעריה בסוף השנה. ההודעה על סגירתה הגיעה בעקבות הקשיים הכלכליים שהחמירו עם מלחמת חרבות ברזל, שפגעה בצורה קשה בענף המסעדנות בישראל.

המסעדה הוותיקה התמחתה באוכל ספרדי עם נגיעות ים-תיכוניות ובמשך שנים הייתה למוקד משיכה לקהל רחב של משפחות, זוגות ואנשי עסקים. "טפאו הרצליה" נפתחה בשנת 2004 - שנתיים אחרי הפתיחה של "טאפו תל אביב". למרות שהמסעדה בתל אביב נסגרה כמה שנים אחרי שנפתחה, "טפאו הרצליה" פעלה במשך 20 שנה. 

ההחלטה לסגור את "טפאו" לא הייתה קלה. אייל חסיד, מבעלי המסעדה, הסביר ל-N12 שהמצב הכלכלי הקשה, שכולל שכירות גבוהה ומצב לאומי מאתגר, לא הותיר להם ברירה. "המצב הלאומי ירוד מאוד, הרווחיות נשחקת. אז עם כל האמוציות צריך לדעת גם מתי לעשות סטופ", אמר חסיד. לדבריו, מסעדות גדולות בסדר גודל כזה מתקשות לשרוד בימינו, ובמיוחד כאשר עלויות התפעול הולכות ומאמירות. לאחר 20 שנות פעילות, סגירתה של המסעדה היא רגע קשה עבור הצוות, שמזמין את כולם להגיע וליהנות מהאווירה הייחודית עד לסגירה הסופית בסוף השנה.

ענף המסעדנות בישראל נמצא כבר שנים במשבר חמור – מגפת הקורונה, העלאות מחירים ואתגרים נוספים, הביאו את הענף להתמודד עם מלחמת חרבות ברזל, מנקודת פתיחה חלשה. מאז תחילת המלחמה, המסעדות מדווחות על ירידה דרמטית בהכנסות, לצד עלויות גבוהות שממשיכות לעלות, כולל חומרי גלם ואחזקה. בעקבות המצב הקשה, איגוד המסעדות והברים בישראל יכנס בשבוע הבא כנס חירום במטרה להציל את הענף. יו"ר האיגוד, יקיר ליסיצקי, התייחס למצב בענף ואמר: "אנו דורשים וזועקים למשרד האוצר לתת מענה וסיוע כספי לאזורים גיאוגרפיים שנותרו מאחור. מאות מסעדות בסכנת סגירה מיידית!".