מנהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות מודיע כי בחצות הלילה שבין שלישי לרביעי יעודכנו מחירי מוצרי הדלק הנמצאים בפיקוח, הנמכרים לצרכן בתחנות הדלק. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) לא יעלה על 7.20 שקלים לליטר, עלייה של 8 אגורות מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 24 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.

באילת, שבה לא חל מע"מ, המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי לא יעלה על 6.10 שקלים לליטר, עליה של 1 אג' מהעדכון הקודם - פער שממחיש את השפעת עליית המע"מ על מחיר הדלק. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 20 אגורות (ללא מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.

העלייה במחיר הדלק נובעת בחלקה מהעלאת המע"מ ב-1% ב-1 בינואר. ההתייקרות תיכנס לתוקף במקביל להכבדות המיסים, העלייה בתעריפי החשמל, המים והארנונה וכן שורת העלאות מחיר מצד ספקי המזון.

המגמות שהביאו לעלייה במחיר הבנזין בתחנה לפי מנהל הדלק:

  • מחיר הבנזין באזור אגן הים התיכון ירד ב- 1.45%.
  • שער החליפין עלה ב-0.66%.
  • עדכון מדד על הבלו.
  • עלייה בשיעור המע"מ ב-1%.

עליית המע"מ ועדכון המדד על הבלו שינו את ההרכב שלפיו נקבע מחירו של ליטר בנזין והקטינו את המשקל של מחיר רכיב הדלק עצמו. בדצמבר הייתה עלות רכיב הדלק 29% ממחירו של ליטר בנזין - ואילו ב-2025 היא תרד ל-27% בלבד. משקל המיסים מתוך מחירו של ליטר בנזין עלה במקביל ב-2% והם כעת 64% מהמחיר. 

מנהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות מפרסם בכל סוף חודש את מחיר בנזין 95 בתחנה לחודש הבא, בהתאם לנוסחה שנקבעה בצו הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (מחירים מרביים בתחנות תדלוק), התשס"ב-2002. לפי הצו, מחיר הבנזין בתחנה מתבסס על ממוצע מחירי הדלק באזור אגן הים התיכון בחמישה ימי מסחר, שקדמו לשני ימי העבודה האחרונים בכל חודש.

המחיר כולל גם סל הוצאות שיווק, מס הבלו ומס ערך מוסף. התרגום לשקלים מתבצע לפי שער החליפין היציג האחרון שפרסם בנק ישראל לפני שני ימי העבודה האחרונים בכל חודש.