מאז שהחלה המלחמה, היחסים בין ישראל וטורקיה נותקו, כל הטיסות בין המדינות בוטלו והתיירים הישראלים לא מגיעים. כעת מסתבר שלא רק אנחנו. האינפליציה בטורקיה, שרשמה עלייה של 75.4 אחוזים בחודש מאי האחרון, גורמת לכך שענף התיירות במדינה קורס.
> הרשימה השחורה: אלה המדינות שתומכות בחמאס
כך, החל מחודש יוני, התקופה בה המלונות אמורים להיות מלאים לגמרי, יש דיווח על תפוסה נמוכה ביחס לעונה של 80 אחוזים בלבד. הסיבה לכך היא המחירים הגבוהים שמבריחים נופשים. ולא רק בבתי המלון, גם המסעדות, האטרקציות ואתרי המורשת במדינה יקרים מתמיד ואפילו התושבים הטורקים בוחרים שלא לצאת לחופשה מקומית.
"למעשה, הבעיה הזו התחילה בשנה שעברה כשממשלת טורקיה נקטה צעדים לדיכוי מטבע חוץ", אומר קיוואנץ' מריץ', יו"ר מועצת הנציגים האזורית של איגוד סוכנויות הנסיעות הטורקיות (TÜRSAB) באיזמיר. "התקופה המרכזית להרוויח כסף בטורקיה היא מאמצע יוני עד אמצע ספטמבר. נכון לעכשיו אנחנו באמצע יולי ועדיין לא הגענו לרמות התפוסה שאנחנו רוצים. קהל היעד של טיולי תרבות, במיוחד מטיילים מאזורים מרוחקים, החלו להעדיף להגיע למדינות אחרות כמו מצרים".
בעקבות המחירים הגבוהים הטורקים החלו לנפוש באי היווני השכן - סאמוס (Samos), שנמצא במרחק של שיט של 1.6 ק"מ בלבד. בשנים עברו הגיעו לאי כ-40 אלף נופשים מטורקיה בכל שנה, וב-2024 נראה שיגיעו אליו עד 150 אלף תיירים מטורקיה בסך הכל. חוץ ממנו, נרשמה עלייה של תיירים טורקים בכל האיים ביוון.