בשנת 1916, ג'ון די רוקפלר, איל ההון ובעלי תאגיד הנפט (סטנדרד אויל), קטף את התואר המיליארדר הראשון בעולם. למעשה, אם מתאמים את ההון של רוקפלר עם מותו לאינפלציה, הוא עדיין האיש העשיר עלי אדמות עם הון של 418 מיליארד דולר - כמעט פי שניים מההון המוערך של אילון מאסק. אבל כמו שאמר רוקפלר עצמו, "אל תחששו על הטוב מספיק בשביל המצוין", העולם כבר מחכה בקוצר רוח לשלב הבא - הטריליונר הראשון אי פעם.

108 שנה אחרי שהומצא התואר מיליארדר, נראה שבשנים הקרובות העולם צפוי לזכות בטריליונר הראשון שלו. מתי בדיוק? קשה למצוא תשובה מובהקת, שכן ההון של רבים מעשירי העולם משתנה בכל יום בשוק המניות, וחלק מנכסיהם לא חשופים לציבור או ששוויים לא ידוע. אך יש מספר מחשבונים פיננסיים שמנסים לחזות מי יהיה האיש הראשון שיגיע לשווי של טריליון דולר וישאיר מאחוריו את התואר מיליארדר. בחברת ניתוח הדאטה Informa Connect Academy, שהיא חלק מקבוצת אינפורמה שנסחרת בבורסה של לונדון, החליטו לבחון את הנושא. הם מציגים רשימה של מספר מיליארדרים שצפויים להערכתם לחצות את הרף הנחשק במהלך השנים הבאות.

לפי אינפורמה הטריליונר הראשון יוכרז ממש עוד מעט, בשנת 2027: אילון מאסק, מייסד חברת הרכב החשמלי טסלה וחברת SpaceX מתחום החלל, ומי שהפך לפני מספר שנים לבעלי הרשת החברתית X (לשעבר טוויטר). תחזיות שונות לטריליונרים הבאים סימנו גם הן את מאסק בתור הראשון שיזכה בתואר ונראה שכמעט כולם תמימי דעים בציפייה להישג הבא שלו.

מאסק צפוי, לפי התחזית של אינפורמה, להישאר לבד במועדון הטריליונרים במשך זמן קצר, משום שלפי אותה תחזית שלושה טריליונרים נוספים יצטרפו אליו בשנת 2028 ועוד שלושה ב־2030. אגב, לפי התחזיות של אינפורמה, מייסד מיקרוסופט ביל גייטס יגיע לתואר טריליונר רק בשנת 2054 - הוא יהיה אז בן 99.

אילון מאסק

שווי לפי פורבס:
266.3 מיליארד דולר
צפוי להפוך לטריליונר: 2027

היזם הסדרתי אילון מאסק (52) מסומן פעם אחר פעם על ידי תחזיות ומגזינים שונים בתור המועמד המוביל לקטוף את תואר הטריליונר, אבל השנה נראה היה שמעמדו בצמרת המעושרים העולמית החל להתערער. מאסק חווה בשנה האחרונה רכבת הרים במניית טסלה, החברה שאותה הוא הקים ומנהל ובה הוא מחזיק 20.5% מהמניות. המניה נעה בין למעלה מ־260 דולר לפחות מ־150 דולר, ואז עלתה שוב, כשהיום היא שוב מתקרבת לשיא. זאת, למרות שאחד המשקיעים הוותיקים בחברה, רוס גרבר, מכר מניות וטען שאף אחד לא מעוניין לקנות את הרובוטים של טסלה. מוקדם יותר השנה אישרו בעלי המניות של טסלה חבילת שכר מפנקת למאסק, בשווי 56 מיליארד דולר, בסיומו של הליך משפטי ארוך.

הונו של מאסק צומח בקצב שנתי ממוצע של 109%. לאחרונה נראה שהוא עשוי להתקרב לתואר חדש: פוליטיקאי. אחרי ראיון שקיים עם המועמד לנשיאות דונלד טראמפ ברשת X (טוויטר), דווח שטראמפ הבטיח למאסק תפקיד בממשלו, אם ייבחר.

 

גאוטם אדאני

שווי לפי פורבס:
85.5 מיליארד דולר
צפוי להפוך לטריליונר: 2028

גאוטם אדאני (61) הוא מייסד ויו"ר קבוצת אדאני ההודית, שבין היתר מחזיקה בשליטה בנמל חיפה. ההון שלו צומח ב־122.9% בכל שנה בממוצע, בזכות קבוצת התשתיות והסחורות שהוא מנהל. אדאני עלה לכותרות לפני כמה חודשים כשפורסם שהרשויות בארה"ב חוקרות חשדות לשוחד בקבוצה בניהולו, תוך התמקדות בהתנהלותו של אדאני עצמו. במקביל, לפי דיווחים נמשכת חקירה של רשות ניירות הערך בהודו.

לאחרונה, גורמים בהודו הודיעו על השקעת עתק של קבוצת אדאני, לצד חברת השבבים הישראלית טאואר, בהקמת מפעל שבבים בהודו. עם זאת, עדיין לא פורסם דיווח רשמי על כך וככל הידוע ההסכם טרם נחתם.

ג'נסן הואנג

שווי לפי פורבס:
105.7 מיליארד דולר
צפוי להפוך לטריליונר: 2028

עד לפני שלוש שנים מעטים האנשים שהיו מעריכים שג'נסן הואנג (61) ייכנס לרשימה הזו. הואנג הקים את אנבידיה בשנת 1993 ומאז מנהל אותה כבר שלושה עשורים, אבל בשנתיים האחרונות החברה שייסד עושה את הבלתי יאמן וכותבת מחדש את הכללים של וול סטריט. הזינוק של אנבידיה (כמעט פי 10 בשנתיים), על רקע סחרור ה־AI בוול סטריט, הביא גם לזינוק בהון של הואנג, שצומח בכ־111% בכל שנה בממוצע. כיום הוא מחזיק בכ־3.5% ממניות החברה, ששווה כ־100 מיליארד דולר. במאי 2023 אנבידיה הגיעה לראשונה לשווי של טריליון דולר, בתוך 10 חודשים זינקה ל־2 טריליון דולר ואז תוך שלושה חודשים נוספים ל־3 טריליון דולר. והואנג הוא לא היחיד שמרוויח ממנה. לפי דיווח של אנבידיה, בנו ובתו של הואנג מועסקים בחברה, אך אינם מדווחים לו ישירות.

פרג'וגו פאנגסטו

שווי לפי פורבס:
54.6 מיליארד דולר
צפוי להפוך לטריליונר: 2028

פאנגסטו האינדונזי הוא האיש העשיר ביותר בדרום מזרח אסיה. הוא נולד למשפחה ממוצא סיני, והקים את החברה Barito Pacific, העוסקת בתחומים מגוונים - אנרגיה, כרייה, חקלאות, פטרוכימיה ועוד. לפי נתוני פורבס, ב־2023 חלה קפיצה משמעותית בשוויו של פאנגסטו, והיא מיוחסת להנפקות של שתי חברות שבשליטתו, Petrindo Jaya Kreasi ו־Barito Renewables Energy בבורסה באינדונזיה. בשנים האחרונות ההון שלו צומח בקצב מסחרר של 136% בשנה בממוצע.

ברנאר ארנו

שווי לפי פורבס:
174.5 מיליארד דולר
צפוי להפוך לטריליונר: 2028

לפני כשנתיים הפך ארנו, הבעלים של בית האופנה ומותגי היוקרה לואי ויטון, לאיש העשיר ביותר בעולם, ולמרות שהונו גדל מאז, התואר יצא מידיו (וחזר ושוב יצא) על רקע שינויי ההון של עשירי עולם הטכנולוגיה. לפי כתבה ב־Fortune, ארנו אמר בעבר כי "כל עוד אני לא האיש העשיר ביותר בעולם, אני לא אהיה באמת מאושר". ארנו הוא אב לחמישה, שכולם מעורבים בעסקיו. הוא מוכר כחובב אמנות ובעל אוסף אמנות גדול. הוא החל את דרכו העסקית בעסק משפחתי בתחום הבנייה והנדל"ן. ב־1984 זיהה הזדמנות, כשקבוצת חברות צרפתית שהחזיקה במותג כריסטיאן דיור נקלעה לצרות - וארנו רכש אותה ב־15 מיליון דולר. הוא המשיך לפתח את העסקים ובנה קבוצת מותגים, תחת השם LVMH - לואי ויטון (מותג האופנה) מואה־הנסי (מותגי משקאות אלכוהוליים).

מארק צוקרברג

שווי לפי פורבס:
194.9 מיליארד דולר
צפוי להפוך לטריליונר: 2030

צוקרברג (40), מייסד, יו"ר ומנכ"ל  מטא,  קיבל בשנים האחרונות שכר בסיס בסכום של דולר אחד למניה, אך עלות התגמולים שלו לחברה הייתה מעל 24 מיליון דולר בכל אחת מהשנים האחרונות, בשל עלויות אבטחה וטיסות פרטיות. למעשה, צוקרברג הוא המנכ"ל עם עלויות האבטחה הכי גבוהות בוול סטריט. מניית מטא עלתה ב־88% בשנה החולפת וילד הפלא של ההייטק (שהוא כבר לא כל כך ילד) מחזיק בכ־13% ממניות מטא (רובן במניות מסוג B שמאפשרות לו זכויות גדולות יותר בהצבעה). אבל למרות שהוא אחד האנשים העשירים בעולם, בשנים האחרונות ההון של צוקרברג צמח באיטיות יחסית לשאר הרשימה, עם עלייה של "רק" 35.8% בשנה בממוצע.

פיל נייט (ומשפחתו)

שווי לפי פורבס:
38.1 מיליארד דולר
צפוי להפוך לטריליונר: 2030

פיל נייט (86) הוא מייסד משותף של ענקית אופנת הספורט נייקי (Nike), אותה הקים יחד עם מי שהיה מאמן הריצה שלו באוניברסיטה, ביל בוורמן. נייט פרש מתפקיד יו"ר החברה בשנת 2016 אחרי למעלה מחמישה עשורים בנייקי. בנו טראוויס נייט הוא בכיר בחברה, ושניהם מחזיקים במניות החברה.

נייקי איבדה בחודש יוני 27 מיליארד דולר משוויה ביום מסחר אחד, לאחר הורדת תחזיות. אך המניה זינקה בשבוע שעבר לאחר שדווח על החלפת המנכ"ל ג'ון דונהיו, שהוביל אסטרטגיה שבדיעבד הייתה שגויה, באליוט היל, בכיר לשעבר בנייקי. הדשדוש הזה הפך את נייט לאחד העשירים עם הצמיחה האיטית ברשימה: 8% בשנה ממוצעת בלבד.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס