"זו תחושה נוראית. אובדן של שנים": אחד היקבים המוערכים בארץ, יקב פלטר, גילה שהכרם שלו על גבול לבנון נשרף כמעט כליל, לאחר שעלה באש בירי טילים. "חברים שלנו הודיעו לנו שהתחילה שריפה וישר הגענו", מספר גל יניב מנכ"ל היקב. "הגענו לכבות בעצמנו, כי ידענו שאף אחד לא יבוא. באנו עם מכושים והתחלנו להציל מה שאפשר. להתקין טפטפות כי הכל נמס שם. לראות את זה בעיניים ולהריח את זה באף, זו תחושה נוראית. עבדנו כל כך הרבה שנים וחיכינו שיצמח ויביא ענבים טובים, תחושה מאוד קשה".
יקב פלטר הוקם בשנת 2002 ע"י טל וניר פלטר, והוא אחד היקבים המוערכים בארץ ובעולם. ליקב כרמים בצפון רמת הגולן ובגליל. הכרם שנשרף היה הראשון שבני המשפחה נטעו, ולכן לאובדן יש גם ערך סנטימנטלי. "זה בערך 6 שנים של עבודה שנעלמו, מיליונים של שקלים", מסביר יניב. "הענבים שנשרפו הם ענבים אדומים של קברנה סוביניון ושירז, היינו מתוכננים לבצור אותם עוד כחודש והיו נכנסים לחביות ליישון של שנה וחצי - זה אובדן של משהו כמו 20 דונם, וזה שווה ל-15,000 בקבוקים. ויותר מזה, הנזק הוא עתידי - יין זה דבר ארוך טווח, ומה שנשרף לא יצמח שוב. זה אומר שצריך לשתול את כל הכרם הזה מחדש ולחכות 4 שנים עד שיגיע יין".
פיצוי? יניב אומר שהוא בכלל לא התחיל את הבירוקרטיה שכרוכה בפנייה למשרדי הממשלה כדי לצמצם את ההפסדים: "אני לא מאמין שמישהו במדינה בכלל יבין את עומק הנזק", הוא אומר. כעת מחכים ביקב לאישור מהצבא לבצור את הגפנים שעדיין נושאים פרי. "יש חלון זמן מאוד מצומצם שאפשר לבצור, כשהפרי מגיע לבשלות ולרמת סוכר", מסביר יניב. "ואני מקווה שבחלון הזדמנויות הקטן הזה בצבא יאשרו לנו לבצור. אנחנו אופטימיים ומסתכלים על חצי הכוס המלאה: מזל שלא כל הכרם נשרף, ולקוות שמה שנותר יניב פרי ויהיה בציר טוב".
כמו הרבה בעלי עסקים באזור הגולן שלא זוכים לפיצוי של המדינה ונותרו ללא מבקרים בגלל החששות הכבדים לפקוד את האיזור, גם יניב מזמין אליו ליקב: "אצלנו בגולן יחסית רגוע, עובדים כרגיל", הוא מבהיר. "אנחנו לא מפונים ובחרנו להמשיך לעבוד. אנחנו פתוחים ומזמינים לבוא לבקר אותנו ולשתות יין טוב".