ענקית המכשור הרפואי והביוטק של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון הודיעה כי תרכוש את חברת V-Wave הישראלית, המפתחת פתרונות לטיפול באי ספיקת לב, ב-600 מיליון דולר מיידית, בעסקה שיכולה להגיע עד 1.7 מיליארד דולר, בהתאם להשגת אבני דרך מסוימות. בעקבות העסקה, V-Wave תהפוך להיות חלק מג'ונסון אנד ג'ונסון מד-טק. העסקה צפויה להיסגר עד סוף 2024.

עוד ב-N12 כלכלה:

הנגיד נוזף בנתניהו: קדם את תקציב 2025 | זה המכתב המלא
"לעבוד בנסיעה": המנכ"לים שזנחו את הרכב ועברו לרכבת הקלה
חדשות טובות: חברת התעופה הזרה שחוזרת לטוס לישראל

V-Wave מפתחת דלף (שאנט) מושתל בתוך הלב לטיפול באי ספיקת לב ובלחץ דם ריאתי. החברה הוקמה ב-2010 על־ידי יעקב ניצן, ד"ר גדי קרן וד"ר אשר שמולביץ'. ב-2013, סיימה ניסויים בבעלי חיים. ב-2014, ביצעה השתלה ראשונה בבני אדם, וב-2016 גייסה 28 מיליון דולר, בהובלת החברות ג'ונסון אנד ג'ונסון ואדוורדס. הנהלת החברה הבכירה כוללת את ד"ר ניל אייגלר (מנכ"ל), ארז רוזנפלד (נשיא ומנהל הפעילות באירופה) וד"ר פרנק ליטבק (יו"ר הדירקטוריון).

ב-2020, גייסה החברה 98 מיליון דולר, בהובלת קרן Deerfield Management ובהשתתפות הקרנות Aperture Venture Partenrs, BRM ,Endeavour Vision, קרן JJDC של ג'ונסון אנד ג'ונסון, פונטיפקס, קרן Pura Vida, Quark Venture, קרן Triventures ו-Israel Secondary Fund.

החברה כבר קיבלה אישור שיווק באירופה, ונמצאת בשלבים האחרונים לקראת בקשת אישור שיווק בארה"ב מה-FDA. על־פי הודעתה של ג'ונסון אנד ג'ונסון, היא מעריכה כי המוצר הזה עשוי להיות הראשון מסוגו בשוק.

חברות מעטות בעולם, ובישראל בפרט, מעיזות היום להיכנס להרפתקה של פיתוח מכשיר רפואי מושתל אשר יש לרשמו לשוק במסלול PMA - כלומר, במסלול הארוך של תחום המכשור הרפואי. כפי שמעיד היקף גיוסי החברה, הדרך אל השוק במסלול זה הייתה יקרה וגם ארוכה.

V-Wave הצהירה ב-2020 כי היא מקווה להימכר לקראת או עם סיום הניסויים הקליניים וקבלת אישור השיווק שלה, שכן הצורך לבנות ערוצי שיווק למוצר, היה יכול לעלות לה עוד עשרות מיליוני דולרים רבים נוספים. והנה, בסופו של דבר, ההימור שלה הצליח והיא נמכרה לפני שלב השיווק, ובסכום המהווה החזר יפה על ההשקעה.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס